Acasă Life Uimitor! Cum a mutat Ceausescu un bloc cu 80 de familii inauntru!...

Uimitor! Cum a mutat Ceausescu un bloc cu 80 de familii inauntru! Video

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In anul 1987 a avut loc un eveniment grandios in Romania, cand a fost mutat blocul A2, o cladire de 7.600 de tone.

Pe data de 27 mai 1987, in Alba Iulia, un bloc de 7600 de tone, cu 80 de familii inauntru era mutat, pe roti deci un proiect fabulos si care intrece orice imaginatie.

Unul dintre marile bulevarde ale orasului trebuia largit asa ca autoritatile locale erau impiedicate de un imobil. Blocul A2, cu o lungime de 100 de metri, era situat pe Bulevardul Transilvaniei, un important ansamblu urbanistic de pe Platoul Romanilor. Omul care a venit cu solutia fabuloasa a fost prof. dr. ing. Eugen Iordachescu de la Institutul „Proiect” Bucuresti. De-a lungul carierei sale, inginerul a salvat 29 de cladiri de nebunia lui Nicolae Ceausescu.

Constructia cu o inaltime de 17 metri si o latime de 12 metri, a fost despartita in doua cladiri independente, fiecare corp era sustinut de un cadru purtator, o platform de beton care a fost ridicata cu ajutorul unor prese. Platforma era asezata pe roti si se deplasa pe sine, fiind impinsa de dispozitive hidraulice comandate de la un pupitru electric.

“Calatoria” a durat fix cinci ore si 40 de minute, sub privirile inmarmurite ale oamenilor din jur. Incredibil, dar doar familiile de la parterul cladirii au fost nevoite sa iasa din locuinte, iar ceilalti au privit din balcoane mutarea. La final, distanta dintre cei doi “frati gemeni” s-a marit la 55,75 metri. Totul a decurs perfect si, astfel, s-a creat un spatiu suficient pentru incantatoarea esplanada a Bulevardului Transilvania.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos