Acasă Stirile zilei UEFA se gândește la amânarea Euro 2012 din cauza aubuzurilor asupra Iuliei...

UEFA se gândește la amânarea Euro 2012 din cauza aubuzurilor asupra Iuliei Timoșenko

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

UEFA se alătură protestului și boicotului liderilor europeni la adresa regimului de la Kiev condus de Viktor Ianucovici, față de încălcarea drepturilor fostului premier Iulia Timoșenko.

 

Martin Kallem, managing director al UEFA, a sugerat pentru cotidianul german Suddeutsche Zeitung că forul fotbalistic ar putea merge până la amânarea Euro 2012 European, care trebuie să înceapă pe 8 iunie, găzduit fiind de Ucraina şi Polonia.

UEFA invocă nerespectarea drepturilor omului în Ucraina, acolo unde fostul premier Iulia Timoşenko a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Timoşenko a fost agresată în închisoare, după cum au constatat medicii legişti străini, iar tratamentul pentru afecţiunile la coloana vertebrală nu i-a fost acordat decât după intervenţia guvernelor străine.

Pentru că timpul rămas până la debutul Euro 2012 este extrem de scurt (8 iunie 2012), oficialul UEFA declarat pentru ziarul german că nu se poate muta competiția în Germania și că sancțiunea ce se paote aplica acum este amânarea cu un an a competiției.

La cazul Timoşenko se adaugă şi riscurile de securitate, după cele patru explozii soldate cu zeci de răniţi care au avut loc săptămâna trecută în oraşul natal al lui Timoşenko, Dniepropetrovsk.

Presa germană și italiană a publicat încă din 2010 înformații potrivit cărora, acordarea Poloniei și Ucrainei dreptului de a organiza Euro 2012, s-a făcut prin mituirea a cinci oficiali UEFA din Cipru, Rusia, Norvegia, Olanda şi Portugalia.

 

C.M.I.