Acasă Stirile zilei Cristian Săpunaru trimis în judecată pentru agresarea a doi stewarzi

Cristian Săpunaru trimis în judecată pentru agresarea a doi stewarzi

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fotbalistul echipei FC Porto, Cristian Săpunaru, împreună cu alţi patru jucători, Hulk, Helton, Rodriguez şi Fucile, au fost trimişi în judecată, miercuri, pentru agresarea a doi stewarzi la un meci din 2009, cu Benfica Lisabona.

bsenţa fotbaliştilor, informează cotidianul Record.

Dintre cei cinci, în prezent Fucile nu se află în Portugalia, el fiind împrumutat de FC Porto la FC Santos (Brazilia).

Cristian Săpunaru, Hulk, Christian Rodriguez, Helton şi Fucile sunt acuzaţi că au agresat doi stewarzi la meciul Benfica – FC Porto, din etapa a XIV-a a ediţiei 2009/2010 a campionatului Portugaliei, câştigat de gazde cu scorul de 1-0. În noiembrie 2011, cei doi stewarzi au solicitat ca gruparea FC Porto să le plătească daune de peste 45.000 de euro.

Presa portugheză a scris, la 11 octombrie, că Săpunaru riscă închisoarea în Portugalia, după ce Ministerul Public a cerut acuzarea românului de vătămare corporală, în urma incidentului din 2009. Mass-media a menţionat că Hulk, Helton, Rodriguez şi Fucile riscă trei ani de închisoare, iar pentru Săpunaru, care are două capete de acuzare, procuratura a cerut ca pedeapsa să fie mai mică de cinci ani, deoarece românul nu are antecendente penale.

Ministerul Public a susţinut că jucătorii i-au agresat pe agenţii Ricardo Silva şi Sandro Correia, acţionând în „formă deliberată, dorind şi reuşind să-i molesteze fizic pe cei doi”. Conform presei portugheze, Săpunaru l-a lovit pe Sandro Correia în cap şi la abdomen, iar Hulk doar la abdomen.

În 22 decembrie 2009, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste Portugheze i-a suspendat provizoriu pe Săpunaru şi Hulk. Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia a iniţiat, la 12 ianuarie 2010, proceduri disciplinare împotriva jucătorilor Hulk şi Cristian Săpunaru, împotriva cluburilor Benfica Lisabona şi FC Porto şi împotriva arbitrului Lucilio Baptista, după incidentele ce au avut loc în tunelul de la vestiare, pe stadionul Da Luz, la un meci disputat la 20 decembrie. FC Porto a pierdut partida cu Benfica, scor 0-1, iar la finalul meciului, Hulk şi Săpunaru au fost implicaţi într-un incident la tunelul de acces la vestiare.

La 24 februarie 2010, membrii Consiliului de Justiţie al Federaţiei Portugheze de Fotbal au decis reducerea suspendării lui Săpunaru la patru etape.