Ucraina reia operatiunea ANTITERORISTA in sud-estul tarii – Cap Limpede

Ucraina reia operatiunea ANTITERORISTA in sud-estul tarii

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Ucraina a reluat faza activa a operatiunii antiteroriste in sud-estul tarii (in regiunile Donetk si Lugansk), punand capat astfel armistitiului ocazionat de sarbatorile de Pasti, pentru a elimina grupurile armate proruse, in conformitate cu un ordin al presedintelui interimar, Oleksandr Turcinov, relateaza miercuri agentiile de presa EFE si Reuters.

„Faza activa (a operatiunii) a fost suspendata pe timpul sarbatorilor de Pasti, dar de astazi continua. Fortele de aplicare a legii actioneaza pentru lichidarea tuturor grupurilor (ilegale) care opereaza in Kramatorsk, Slaviansk si in alte orase din regiunile Donetk si Lugansk”, a anuntat vicepremierul ucrainean Vitali Iarema.

Vorbind la o zi dupa vizita vicepresedintelui american Joe Biden la Kiev, vicepremierul ucrainean a afirmat: „Am obtinut sprijin din partea SUA ca nu ne vor lasa singuri cu agresorul. Speram ca in cazul unei agresiuni ruse, acest ajutor sa fie mai substantial”.

Presedintele interimar ucrainean a ordonat inca de ieri reluarea operatiunii antiteroriste la Slaviansk, dupa descoperirea cadavrelor a doi barbati, cu urme grave de tortura, dintre care unul a fost identificat de catre Ministerul ucrainean de Interne ca fiind deputatul Vladimir Rybak, membru in Consiliul municipal Gorlovka, despre care se stia ca a fost rapit la 17 aprilie.

Loading...

Rybak provenea din partidul Batkivscina(Patria), din care face parte si presedintele interimar Oleksandr Turcinov, iar lider al formatiunii este fostul premier Iulia Timosenko, candidat la alegerile prezidentiale anticipate din 25 mai.

Ucraina reia operatiunea ANTITERORISTA in sud-estul tarii was last modified: aprilie 23rd, 2014 by Cristian Milut

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close