Tanarul care a ucis-o pe romanca Mariana Popa, undeva la perfieria Londrei, a fost condamnat la detentie pe viata de catre jutitia birtanica.

Farooq Shah, in varsta de 21 de ani, a fost gasit vinovat, la inceputul lunii iunie, de injunghierea mortala a romancei Mariana Popa, pe 28 octombrie 2013, in zona Ilford, la periferia Londrei. Farooq Shah a fost gasit vinovat de comiterea acestei crime „cu sange rece si fara sens” asupra romancei insarcinate, la aproximativ o ora dupa ce jefuise, sub amenintarea cutitului, un barbat, intr-o zona situata in apropiere.

 

Curtea Regala din Woolwich l-a condamnat pe Farooq Shah la inchisoare pe viata, cu posibilitatea de eliberare dupa ispasirea a cel putin 29 de ani.

 

Potrivit politiei, Farooq Shah a plecat la Redbridge (nord-estul Londrei) in noaptea de 28 octombrie 2013, inarmat cu un cutit, cu intentia de a rani grav pe cineva. Detectivul-inspector Darren Richards a declarat ca a tanarul a amenintat si jefuit un barbat, in Upton Park, dupa care „a cautat alta victima”, omorand-o pe Mariana Popa.

 

Serviciile de urgenta au fost solicitate in zona Ilford Lane imediat dupa miezul noptii, in ajutorul unei femei ranite, injunghiata in piept. Victima a fost identificata ca fiind romanca Mariana Popa, 24 de ani, o lucratoare sexuala care era insarcinata in primele luni si era mama unei fete in varsta de sase ani.

 

„Shah a ucis-o pe Mariana pentru ca se afla acolo si pentru ca s-a gandit ca poate sa scape nepedepsit. Prin ceea ce a facut a lasat o fiica fara mama ei”, a declarat Richards.

 

In cadrul investigatiilor cu privire la crima, politistii au examinat sute de ore de inregistrari video efectuate de camere de supraveghere, unele surprinzand crima. Popa, care se afla in Marea Britanie de doar cateva saptamani, apare in imagini mergand pe bicicleta. Un barbat scoate un cutit si o ataca, lovind-o de doua ori in zona pieptului. Agresorul fuge cu bicicleta, in timp de Mariana Popa se prabuseste in apropierea unui magazin. Farooq Shah a fost arestat in noiembrie 2013.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.