Consiliul municipal din San Francisco a votat in unanimitate acordarea unei finantari de 76 milioane de dolari pentru un proiect care vizeaza montarea unei plase contra sinucigasilor cu scopul de a salva viata acestora.

 

De la inaugurarea podului Golden Gate, in 1937, peste 1.400 de persoane s-au sinucis aruncandu-se in ocean de pe aceasta structura. Anul trecut, 46 de persoane s-au sinucis in acest fel, stabilind un nou record in domeniu.

 

Votul din aceasta saptamana reprezinta o victorie repurtata de o campanie veche de cateva decenii lansata de familiile victimelor.

 

Decizia de amplasare a unei plase uriase din otel inoxidabil a fost aprobata initial in 2008, ca masura de prevenire a sinuciderilor din orasul San Francisco. Insa finantarea proiectului a intampinat dificultati majore.

 

Unul dintre obstacole a fost inlaturat atunci cand presedintele american a semnat o lege prin care amplasarea barierelor si a plaselor de siguranta a devenit eligibila pentru finantare din fonduri federale. De altfel, Guvernul federal american va asigura 49 milioane de dolari din finantarea totala a acestui proiect.

 

Plasa de sub podul Golden Gate va avea o latime de sase metri si va fi amplasata pe ambele parti laterale ale constructiei.

 

Intr-o conferinta de presa organizata joi, inainte de votul Consiliului municipal din San Francisco, unul dintre putinii oameni care au supravietuit tentativei de sinucidere, dupa ce s-a aruncat in ocean, sarind de pe celebrul pod, a respins argumentul potrivit caruia persoanele suicidare vor gasi o alta metoda pentru a-si pune capat vietii, daca acea plasa va fi amplasata.

 

Kevin Hines, in varsta de 32 de ani, a spus ca a simtit „un regret imediat”, atunci cand a sarit de pe podul Golden Gate.

 

„Niciun suflet, nici un singur alt suflet nu va mai fi pierdut de pe acel pod”, a spus el.

 

Potrivit autoritatilor din San Francisco, proiectul va fi finalizat pana in anul 2018.

 

Podul Golden Gate este o structura suspendata care traverseaza stramtoarea Golden Gate pe o distanta de 4,8 kilometri, facand legatura intre Golful San Francisco si tarmul Oceanului Pacific. Golden Gate Bridge este unul dintre cele mai cunoscute simboluri pe plan international ale orasului San Francisco, ale statului California si ale Statelor Unite ale Americii. De asemenea, el a fost declarat una dintre „minunile lumii moderne” de catre Societatea americana a inginerilor civili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.