Producatorul de piese din aluminiu UACE Maramures va exporta structuri metalice catre companii precum Airbus, Alenia si Boeing, dupa ce au fost dezvoltate facilitatile de productie printr-o investitie finantata de BERD cu 25 milioane euro.

Universal Alloy Corporation Europe SRL din Dumbravita, judetul Maramures, face parte din divizia de inginerie aerospatiala a grupului elvetiano-austriac Montana Tech Components.

Investitia vizeaza dezvoltarea facilitatilor de productie de piese pentru aeronave si va conduce la asamblarea de produse cu o valoare adaugata mai ridicata, dar si la eficientizarea operatiunilor companiei.

In urma finalizarii proiectului, UACE va putea oferi producatorilor de aeronave, precum Airbus, Alenia sau Boeing, piese de structura metalica produse in Romania, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

„Cererea pentru piese pentru aeronave va creste odata cu industria transporturilor aeriene, estimata la aproape 5% pe an in urmatorii 15-20 de ani, la nivel global, potrivit celor mai mari producatori de profil. Astfel se va mentine o cerere solida pentru avioane noi, deci si pentru piesele din aluminiu produse de UACE pe termen mediu si lung” , a declarat in comunicat directorul general al companiei, John Ball.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.