Acasă Stirile zilei Bani Turismul îşi revine: Record de turişti în staţiunile montane în week-end

Turismul îşi revine: Record de turişti în staţiunile montane în week-end

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Peste 185.000 de accesări la punctele de transport pe cablu şi 56.000 de maşini au fost înregistrate în principalele staţiuni şi localităţi turistice montane din România în week-end, acestea fiind cele mai aglomerate zile la munte după sărbătorile de iarnă, potrivit MDRT.

Clasamentul celor mai aglomerate staţiuni şi localităţi este condus de Poiana Braşov, cu aproape 86.600 de intrări la punctele de transport pe cablu şi în jur de 50.000 de maşini înregistrate, Predeal (aproximativ 28.500 de accesări şi 1.200 de maşini) şi Straja (peste 23.100 intrări şi aproape 1.100 de maşini).

Clasamentul continuă cu Borsec, Nucet, Parâng, Azuga, Mălini, Şugaş-Băi şi Rânca.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a derulat în ultimii ani investiţii de aproximativ 500 de milioane de lei în dezvoltarea infrastructurii turistice şi sportive în staţiunile şi localităţile turistice montane româneşti. În ultimii trei ani au fost construite 13 pârtii noi şi au fost extinse şi reamenajate alte în jur de 15 pârtii, au fost amplasate 9 instalaţii noi de transport pe cablu (telegondole, telescaune etc.) şi 22 de sisteme de producere a zăpezii artificiale.