Se implinesc 100 de ani de la nasterea savantului britanic Alan Turing, considerat parintele informaticii moderne, iar Google il omagiaza printr-un logo special. Turing este cunoscut si pentru faptul ca a reusit sa descifreze codurile secrete naziste in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Logo-ul Google prezinta chiar masina Turing, un sistem care citea o serie de cifre de 0 si de 1 de pe banda.

Numeroase orase vor organiza in aceasta perioada conferinte si expozitii in numele celeui considerat un Einstein al matematicii.

Turing n-a avut, insa, o viata usoara. A fost persecutat ani intregi pentru ca a fost homosexual.

„Alan Turing este, fara indoiala, singura persoana care a avut contributii majore, ce au schimbat fata lumii, in cele mai fine trei tipuri de inteligenta: umana, artificiala si militara”

afirmau editorii revistei Nature intr-un editorial recent.

Alan Turing a decedat la varsta de 41 de ani, pe 7 iunie 1954, prin otravire cu cianura, dupa ce a fost condamnat, in 1952, pentru „ultraj adus bunelor moravuri”, din cauza homosexualitatii sale, pe atunci ilegala in Marea Britanie, si constrans la castrare chimica.

Nu putine sunt vocile care afirma ca renumitul savant, celebru pentru excentricitatea sa, s-a sinucis mancand un mar otravit cu cianura. Aceasta ipoteza nu a putut fi dovedita niciodata in mod oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.