Acasă Special Opinii Nimeni nu-l ajuta pe Adrian Nastase. Fostul premier se prabuseste ca Icar!

Nimeni nu-l ajuta pe Adrian Nastase. Fostul premier se prabuseste ca Icar!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Taberele de sustinatori ferventi ai primului ministru condamnat la 2 de inchisoare cu executare nu-l ajuta efectiv cu nimic pe Adrian Nastase, dimpotriva, il incurca teribil. Fiecare dintre noi, indiferent de ceea ce credem despre sine, ne supunem inevitabilului raport cauza-efect. Asadar, condamnatul isi merita intotdeauna pedeapsa!

Nimeni nu se indoieste ca fostul presedinte al PSD se confrunta cu raspunderea faptelor comise. Executantii infractiunilor, ale carui singur beneficiar a fost Adrian Nastase sunt condamnati la 5 si 6 ani cu executare si n-au incercat sa se sinucida si nici nu au creat un obscen spectacol mediatic.

A-l incuraja pe cel in cauza ca a facut un gest curajos punandu-si pistolul la tampla, tradeaza o departare fundamentala de la credinta noastra crestina, caci sinuciderea este privita ca cel mai mare pacat al omului si de aceea Biserica nu poate savarsi taina slujbei de dezlegare a pacatelor. Sa te intorci impotriva unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile nu-l ajuta nici pe condamnat nici Romania al carei prim ministru a fost, caci stim cata presiune pune UE pe tara noastra in vederea functionarii aparatului de justitie.

Din trufie si, mai ales, iluzionat de pozitionarea sa in ochii opiniei publice, Adrian Nastase a preferat sa se sinucida in casa unde se aflau sotia si cei doi baieti ai sai, in loc sa-si asume cu demnitate pedeapsa (mult subdimensionata tinand cont de intreg ansamblu infractional al faptelor sale).

Corneliu Coposu a stat 17 ani in inchisorile comuniste, cu singura vina de a fi fost oponent regimului bolsevic instaurat dupa 23 august 1944. Nu numai ca nu s-a lamentat public, dar a gasit acolo, in raceala celulei puterea sa-si ierte calaii. Ce diferenta uriasa intre un patriot crestin si un activist comunist, condamnat la 2 ani din care va executa doar 8 luni tinand cont de varsta.

Adrian Nastase este imbatat de putere si ametit de o glorie efemera, pe care nimeni nu o ia cu el in mormant. Uneori omul are de ales intre dreptate si fericire… Iata un gand la care fostul premier s-ar putea gandi in perioada de solitudine. Daca isi va dezgheta sufletul, ar putea chiar sa-l intalneasca pe Dumnezeu, asa ca toti sfintii lagarelor comuniste!

Un articol romanianfiles.com!