Acasă Stirile zilei Tupeul celor de la PSD nu are limite! Cer inchisoare pentru protestatarii...

Tupeul celor de la PSD nu are limite! Cer inchisoare pentru protestatarii care impiedica exercitarea puterii de stat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Partidul condus de Liviu Dragnea nu renunta la atacarea Codului Penal. PSD a depus la Senat un proiect de lege de completare a unui articol din Codului Penal prin care ”intreprinderea de actiuni” pentru ”schimbarea ordinii constitutionale sau impiedicarea exercitarii puterii de stat” sa se pedepdeasca cu inchisoarea de la 3 luni la 6 ani, dar si interzicerea unor drepturi.

Elena Calistru de la Asociatia Funky Citizen a atras atentia asupra existentei acestui proiect.

„Parlamentul nostru lucreaza. Va reamintesc ca purtatorul de cuvant al PSD povestea cum protestatarii au impiedicat activitatea guvernului. Deci mare atentie. A protesta ar putea deveni curand fapta penala”, a scris Elena Calistru pe Facebook.

Initiativa ii apartine senatorului PSD, Tudor Ciuhodaru si a fost depusa la Senat pe 1 martie. Desi senatorul sustine in expunerea de motive ca proiectul este necesar intrucat europarlamentari de etnie maghiara au cerut autonomia tinutului Secuiesc, iar democratia din Romania ”nu poate merge pana la nivelul la care, prin abordari extremiste, se ataca esenta statului roman”, lipsa clara a unor prevederi poate duce si la pedepsirea protestelor impotriva actiunilor Guvernului, care de altfel, este legitimat sa emita Ordonante de Urgenta, spre exemplu.

Pe de alta parte, doua articole din Constitutie prevad dreptul la libertatea de exprimare si dreptul la Libertatea intrunirilor, daca se desfasoara pasnic, fara arme. Fapt ce ar face ca initiativa lui Ciuhodaru sa fie neconstitutionala.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos