Acasă Politic Tupeu fara margini de la baronul PSD Buzatu: „Purtatul mastii este o...

Tupeu fara margini de la baronul PSD Buzatu: „Purtatul mastii este o prostie, nimeni nu ma poate obliga. Am contact cu mii de persoane in perioada asta si nu am infectat pe nimeni”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), continua sa insiste sa spuna ca nu va purta masca de protectie. El a declarat vineri la Antena 3 ca „am contact cu mii de persoane in perioada asta si nu am infectat pe nimeni”.

„Eu nu cred ca masca este vreun panaceu pentru bolile care circula prin lume. Eu am avut decenta sa pastrez distanta necesara fata de ceilalti. In aceste conditii, cei din PNL au provocat un fel de busculada, sa profereze acuzatii, calomnii la adresa mea, asa ca le-am spus ca daca nu vor sa desfasuram sedinta civilizat, ar fi bine sa ne batem? Nu era vorba de o optiune reala, evident. Dupa aceea s-au calmat lucrurile. Nu eram foarte atent daca erau si altii care au purtat sau nu masca. Eu sustin in continuare cu tarie optiunea mea.

I-am adresat prefectului invitatia, daca cunoaste autoritatea competenta sa imi aplice o sanctiune pecuniara, sa faca demersuri in acest sens. Eu cred ca am fost destul de clar. Nu am obligat pe nimeni sa poarte masca si nu voi suporta niciun fel de interventie care sa ma oblige pe mine. Nimeni nu ma poate obliga sa ma prostesc. Daca au o reglementare legala corespunzatoare si aplicabila mie, nu ma voi opune legii. Eu nu port deloc masca, am contact cu mii de persoane in perioada asta si nu am infectat pe nimeni”, a declarat Dumitru Buzatu la Antena 3, conform Aktual24.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a fost avertizat, joi, de reprezentantii PNL Vaslui cu privire la faptul ca incalca legea, dupa ce acesta a refuzat sa poarte masca de protectie la sedinta ordinara a CJ, iar unii dintre consilierii PSD au procedat la fel.

Consilierul PNL Liviu Iacob i-a reprosat lui Dumitru Buzatu ca prin refuzul de a purta masca da un exemplu nepotrivit atat consilierilor judeteni PSD, cat si cetatenilor judetului, in general.

De asemenea, consilierii judeteni liberali au invocat o dispozitie data chiar de presedintele CJ Vaslui care prevede obligativitatea purtarii mastii de protectie de catre angajatii CJ si vizitatorii care intra in institutie.

„Eu ma simt amenintat in momentul asta prin faptul ca mare parte dintre dumneavoastra nu purtati corect mastile sau nu purtati deloc. (…) Este o lege care a fost votata in Parlament chiar de PSD privind obligativitatea purtarii mastii si va rog frumos sa facem o sedinta in conditii legale, in care toti sa ne simtim in siguranta. (…) Sunteti mai presus de lege? Asta e in semn de fronda sau de protest? Daca vreti, putem merge in fata prefecturii, sa protestam ca ne-au pus masti”, a spus Liviu Iacob, citat de Mediafax.

In replica, Dumitru Buzatu a sustinut ca refuza sa poate masca de protectie, insa acest lucru poate fi sanctionat numai de catre institutiile abilitate. El a adaugat ca faptul ca nu poarta masca nu impiedica bunul mers al sedintei de Consiliu Judetean.

„Eu va rog sa credeti ca sunteti in siguranta aici. N-am auzit sa existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toata lumea discuta in momentul acesta. Este foarte bine ca v-ati conformat acestui ordin, dar asta nu inseamna ca toate conduitele trebuie sa le fixati dumneavoastra. Poate sunt persoane care accepta sa ia si amenzi si altceva si atunci, asta este, trebuie sa luati nota de aceste conduite. (…) Nu-mi prescrieti dumneavoastra conduitele mie si nimeni din aceasta sala! (…) Sunteti liber sa procedati cum vreti! (…) Vreti sa ne luam la bataie, ce vreti sa facem? Sunteti intr-un cadru institutional, nu puteti sa ma obligati pe mine, nu puteti! (…) Nu vreau sa port masca si autoritatile competente pot lua masurile de rigoare, dar nu sunteti dumneavoastra autoritatea competenta”, a transmis Dumitru Buzatu.

Liberalii au solicitat supunerea la vot a purtarii de catre presedintele Buzatu a unei masti de protectie, lucru refuzat de acesta pe motiv ca „o conduita personala nu poate fi supusa la vot”.

Dumitru Buzatu a mai anuntat ca nu va purta masca nici la viitoarea sedinta a Consiliului Judetean Vaslui.