Acasă Special Opinii Cristian Tudor Popescu, acid la adresa lui Pimen: „Asta cu „despre morti...

Cristian Tudor Popescu, acid la adresa lui Pimen: „Asta cu „despre morti numai de bine” este o prostie. Daca Pimen a murit inseamna ca nu a mai fost turnator la Securitate?”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cristian Tudor Popescu a reamintit, vineri, ca Pimen a fost turnator la Securitate, adaugand ca „asta cu ‘despre morti numai de bine’ este o prostie, ca multe alte proverbe”.

Dupa ce a citit o scrisoare in care Pimen le multumea lui Adrian Nastase si lui Traian Basescu ca au ajutat Mitropolia Moldovei sa puna mana pe suprafete mari de padure, CTP a scos in evidenta ca „asta cu ‘despre morti numai de bine’ este o prostie”.

„Asta cu ‘despre morti numai de bine’ este o prostie, ca multe alte proverbe. De pilda, ‘hotul neprins, negustor cinstit’. Din faptul ca hotul este neprins, nu rezulta ca este hot, doar daca este prins este hot.

De ce sa vorbesti de morti numai de bine? Cu ce se schimba calitatea persoanei respective in viata, fata de dupa moarte? Nu vorbesti despre starea cadavrului sau a scheletului, ci despre ce a facut in viata. Deci daca a murit nu trebui sa se mai considere ca a fost turnator. Faptul ca a murit inseamna ca nu a mai fost turnator?

Precum si asta, cu reducerea poedepsei pentru persoanele de peste 65 de ani, Dimpotriva, trebuie sa fie marita, inseamna ca nu invatat nimic pana la aceasta varsta”, a spus CTP la Digi24.