Romanii au mai multi bani, iar lucrurile din tara merg in directia buna. Este constatarea senatorului PSD Serban Nicolae, care si-a justificat afirmatia printr-o comparatie: daca anul trecut plecau la munca in strainatate 200.000 de romani, anul acesta numarul lor a scazut sub 10.000.

„Eu cred ca, in esenta, oamenii au mai multi bani, lucrurile merg in directia buna. De altfel, va dau un exemplu concret, e o data care are legatura cu veniturile romanilor. Anul trecut au parasit Romania, in cautarea unui loc de munca si a unei vieti mai bune, in special catre Europa, circa 200 000 de romani. Anul acesta, e adevarat, poate sa fie un salt spectaculos in ultimele doua luni, dar ma indoiesc, sunt sub zece mii”, sustine serban Nicolae, senator PSD.

Parlamentarul considera ca salariile din Romania se apropie de cele din Occident

„Diferentele salariale incep sa scada si efortul pe care il fac romanii care merg in strainatate incepe sa fie regandit, daca se mai justifica, daca merita sa iti mai lasi, nu stiu, un serviciu de asistent medical, cu toate neajunsurile de aici: salariul mai mic, garzi, dotari mai putine, si sa mergi in Occident pe un salariu care nu mai e cu foarte mult mai mare.”

Pe de alta parte, Nicolae s-a aratat nemultumit de starea drumurilor din Romania, pe care a observat-o și acum, cand a venit la Oradea.

„Drumul de la Cluj la Oradea e test de anduranta. Trebuie sa fii cu nervii tari. Nu as avea niciun fel de jena sa plagiem model existent in Ungaria. E aproape, banuiesc ca sunt dispusi sa ne sprijine si sa ne dea fara drepturi de autor procedura prin care ei reusesc sa scurteze si proiectele tehnice, si studiile de fezabilitate, si licitatiile, si contestatiile si mai ales executiile.”

in plus, Nicolae crede ca „Romania este victima unui jaf al „gulerelor albe”. Senatorul PSD sustine ca sunt banci si companii multinationale care se dezvolta in Romania, dar declara profit zero sau chiar pierderi. Social-democratul considera ca statul nu beneficiaza de pe urma investitorilor straini si ca e important ca impozitarea sa se faca la locul de realizare a venitului.

„Poate ca vor mai continua protestele, dar mi-e greu sa cred, mi-e din ce in ce mai greu sa cred ca oamenii bine informati si de buna credinta au intr-adevar motive sa protesteze. L-am auzit chiar pe presedintele Romaniei ca sunt masuri care duc la niste cresteri salariale infime. Nu despre asta era vorba. Pentru cresterea salariilor am avut si vom avea in continuare alte masuri.

Nimeni nu protesteaza pentru faptul ca aceste companii actioneaza pe piata romaneasca de ani de zile si cu toate astea beneficiile asteptate de la investitorii straini nu apar. Poate ca lucrurile vor incepe sa se schimbe sau poate ca cei care protesteaza vor intelege ca, de fapt, Romania este totusi victima unui jaf al „gulerelor albe”.

Serban Nicolae a precizat ca modificarile fiscale recent adoptate de Guvern nu fac altceva decat sa ajute la colectarea mai eficienta a taxelor. Parlamentarul a recunoscut ca aceste masuri nu au rolul de a stimula mediul de afaceri, ci au caracter de disciplinare fiscala.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.