Acasă Politic Tupeu fara limite marca PSD! Consiliera ministrului de Interne, pensionara la 44...

Tupeu fara limite marca PSD! Consiliera ministrului de Interne, pensionara la 44 de ani, cu un venit de aproape 5.000 de euro!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarna, a dezvaluit un caz revoltator privind modul in care apropiati din sistem ai PSD ajung sa castige sume uriase de la stat, profitand de legea pensiilor speciale.

Alina Popescu, fost sefa Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Olt, judet condus de baronul PSD Paul Stanescu, a fost transferata la Bucuresti, pe 1 ianuarie 2017, in pozitia de consilier al ministrului Carmen Dan.

„I-au majorat salariul, consistent, au tinut-o fix 6 luni, cat zice legea, au pensionat-o la 44 de ani si au reincadrat-o pe aceeasi functie, deci pensie zece mii de lei si, acum, cu salariul, trece de douazeci de mii lei. Este ilegal! Este o infractiune. Este consilier de ministru in MAI”, a declarat Coarna, conform aktual24.

MAI confirma, indirect, printr-un comunicat de presa, spusele lui Dumitru Coarna. „Alina Popescu a fost eliberata din functie si pusa la dispozitie in luna iunie, ca urmare a incetarii mandatului demnitarului – odata cu schimbarea Guvernului Grindeanu. La acel moment, aceasta a optat pentru a iesi la pensie, in conditiile art. 69 alin. 1, lit. j din Statutul politistului, varsta acesteia fiind de 44 ani si 7 luni. Ulterior, in luna iulie, dupa numirea noului Guvern, persoana a fost incadrata in functia de consilier al ministrului, ca personal contractual, in conditiile Ordonantei 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administratia publica centrala”, se arata intr-un comunicat al MAI.

Un caz similar este cel al lui Cornel Ciocoiu, secretar de stat in Ministerul de Interne. In varsta de 45 de ani, el a trecut in rezervam in urma cu o luna, cu grad de general si o pensie de peste 13.000 lei. Dupa numai cateva zile, el s-a reincadrat in functie, informeaza cursdeguvernare.ro.

Cronologia, asa cum o arata Monitorul Oficial:

29 martie 2017 – este numit secretar de stat in MAI pentru a se ocupa de Managementul activitatilor de ordine si siguranta publica
20 iunie – pleaca din pozitia de secretar de stat – premierul Sorin Grindeanu semneaza eliberarea din functie
29 iunie – presedintele Klaus Iohannis semneaza trecerea in rezerva a chestorului (echivalent general) Cornel Ciocoiu
30 iunie, a doua zi dupa ce s-a pensionat – premierul Mihai Tudose semneaza decretul de numire in functia de secretar de stat in MAI a lui Corneliu Ciocoiu, adica revenirea pe pozitia avuta inainte de pensionare

Anul trecut, cand era doar director general al Directiei Generale Managemnt Operational din MAI (functie detinuta din 2015), Corneliu Ciocoiu a castigat in total 143.490 lei:

124.987 lei – salariu
11.757 – norma de hrana
4.290 – bani pentru echipament
2.456 – prima de vacanta

De acum inainte, chestorul in rezerva va castiga lunar cel putin 10.000 de lei, salariu, si o pensie de circa 13.000 de lei, ceea ce inseamna ca, anual, el va obtine, cu tot cu celelalte venituri (norma de hrana, echipamentul etc) aproape 300.000 de lei, adica trei miliarde de lei vechi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos