Tunelul feroviar de la Teliu, judetul Brasov, unul din cele mai vechi, dar si cel mai lung din tara, este cazut sub blestemul fantomelor, iar localnicii de aici sunt inspaimantati.

Desi multa lume nu stie, una din cele mai de amploare lucrari de infrastructura din tara dateaza din 1929 si este tunelul de la Teliu, care masoara 4.369,5 metri lungime. Construit cu gandul ca va lega orasele Brasov si Buzau, apoi Ardealul de Dobrogea, acesta e acum folosit doar de cativa localnici navetisti pentru a ajunge la Intorsura Buzaului sau de putinii turisti care ajung in zona.

Constructia pasajului care deserveste linia de cale ferata catre Intorsura Buzaului a inceput in jurul anului 1920, din ambele capete si era considerat un proiectul extrem de indraznet pentru acele timpuri, cu o investitie de 100 de milioane de lei si cu implicarea unei companii germane, a carei conducere a hotarat ca lucrarile sa fie dirijate de initiatorul proiectului, inginerul Coltana si de un neamt.

Pazit de fantoma inginerului

Localnicii inca isi mai amintesc clipele infioratoare traite de parintii sau bunicii lor, care au lucrat in galeriile din munte.

Citeste povestea misterioasa pe bizar.caplimpede.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.