Lt.Colonelul(r) Marek Obrtel, fost ofiter in Armata Cehiei, membra a NATO, a facut niste dezvaluiri fara precedent despre organizatia a carei membra este si Romania.

Obrtel tocmai a returnat distinctiile militare cu care NATO l-a decorat in timp ce era ofiter activ. Acesta a spus ca NATO s-a transformat intre timp intr-o „organizatie criminala”, care opereaza sub „falsele steaguri ale libertatii, democratiei, drepturilor omului, folosindu-le doar pentru a-si pune in aplicare agresiunile militare in lume”.

Conform ofiterului ceh, NATO ataca tarile care devin „nepotrivite„, „neascultatoare” sau „daca hegemonii care conduc lumea au interese asociate cu ele„. Declaratiile au fost facute in cadrul unui interviu realizat pentru cotidianul sarbesc Vecernje Novosti.

Obrtel a explicat „procedeul” prin care NATO cucereste o tara: „Mai intai, respectiva tara este sfasiata din interior prin campanii mass-media, revolutii colorate, prin starnirea celor mai sensibile teme, a diviziunilor etnice sau a diferentelor religioase. Apoi vine NATO cu unitatile sale, urmata de misiuni umanitare si de observare, chipurile pentru a apara drepturile omului si libertatile. La putin timp, apar si „oameni de afaceri” pentru a reconstrui tara sau mai bine spus, pentru a-si valorifica propriile interese„.

Fostul ofiter a precizat ca motivul pentru care a decis sa vorbeasca este dezastrul din Ucraina, dar si propriile sale experiente „distruse de NATO”. Acesta a mai spus ca este dezamagit, trist si afectat ca a fost parte a „masinariei NATO”, care a provocat un „genocid contra sarbilor in Kosovo”.

sursa: activenews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.