Acasă Politic Tudor Chirila transmite un avertisment politicienilor, dupa ce Rovana Plumb a scapat...

Tudor Chirila transmite un avertisment politicienilor, dupa ce Rovana Plumb a scapat de urmarirea penala! „Populatia nu va mai accepta la nesfarsit sa fie martorul si in acelasi timp victima nelegiuirilor mafiei!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cand esti curat, nu ti-e frica de judecata, nu ti-e frica de urmarire penala. Rovana Plumb: „Va spun astazi ca nu am gresit cu nimic. In esenta, este vorba de doua HG, ambele legale si ambele cu avizele de legalitate”, scrie Tudor Chirila pe Facebook, dupa ce deputatii au respins cererea de urmarire penala a Rovanei Plumb.

„Pai doamna Plumb ar trebui sa renunte singura la imunitatea parlamentara tocmai pentru a demonstra ca DNA face politie politica. DNA nu judeca, ci trimite in judecata, parca asta e rolul procuraturii, nu? Apoi judecatorii analizeaza si daca rechizitoriul e cusut cu ata alba, „fabricat”, isi vor face treaba si il vor repudia.

Daca faptele Rovanei Plumb sunt acoperite de legalitate e un moment extraordinar sa demonstreze ca este haituita de DNA, sa demonteze masinatiunile oribile care stau in spatele actelor de hartuire prin urmarire penala.

Dar daca exista cumva o infima posibilitate ca Rovana Plumb cu naivitate sa fi semnat ceva ce ulterior s-a dovedit ilegal, crezand ca o face legal? Pentru destinul individual e tragic, insa pentru cel colectiv al carui mers nu se impiedica de destinele individuale e nevoie de un raspuns juridic.

Ce nu inteleg parlamentarii romani este ca Romania are un destin colectiv mai presus de destinele lor individuale care, in general, stau sub semnul furtului de la stat, din taxele cetatenilor. Ei pot intarzia implinirea destinului colectiv, dar nu sine die. Politicienii din Romania nu inteleg ca sistemul mafiot, reteaua, clanurile sunt astazi mai vizibile decat oricand si oricate televiziuni si oameni ar cumpara exista o parte(chiar daca mica) de populatie care intelege deja toate miscarile mafiei. Iar aceasta parte din populatie nu va mai accepta la nesfarsit sa fie martorul si in acelasi timp victima nelegiuirilor mafiei.”, conchide Tudor Chirila.

Pe 22 septembrie, DNA a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de urmarire penala a ministrului Rovana Plumb, in Dosarul Belina, pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu.

Intre timp, Rovana Plumb a decis saptamana trecuta sa demisioneze din Guvern, nu si din Parlament, functia de deputat fiind o pavaza in calea anchetelor DNA.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos