Acasă Stirile zilei Tudor Chirila, luat la tinta de portavocile televiziunilor aservite! Reactia artistului: Astia...

Tudor Chirila, luat la tinta de portavocile televiziunilor aservite! Reactia artistului: Astia nici cu rahat nu stiu sa arunce ca lumea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Astia nici cu rahat nu stiu sa arunce ca lumea. Judecand dupa ce postari exista pe pagina asta nici nu ar trebui sa-i dau atentie, dar e o ocazie buna sa semnalez inca o data cat de idioti si cat de disperati sunt unii. Deci, analiza pe text :))

1. „Banii i-au fost dati de primarul PNL”
Banii primariei nu sunt banii primarului, indiferent din ce partid ar face parte. Nu-i aduce de acasa. Sunt bani publici, din taxele platite de cetateni. Iar concertele organizate de primarii din bani publici au ca scop sa livreze divertisment pentru cetateni. Cei care, indirect, le platesc. De asta la genul asta de evenimente o sa vedeti artisti din mai multe genuri muzicale. Pentru ca gusturile publicului sunt diverse. Judecand dupa numarul oamenilor adunati la concertul VAMA de la Ploiesti si, mai ales, dupa reactii, as spune ca cel putin o parte din ploiesteni au fost multumiti de felul in care s-au cheltuit banii lor.

2. „La nici 24 de ore, acelasi Tudor Chirila protesta fara rusine in Bucuresti impotriva modulului in care PSD cheltuie banii publici.”
Gresit. Protestul de duminica a fost declansat de proiectul de lege propus de Guvern pentru un cod administrativ prin care sunt modificate mai multe reglementari in ce priveste statutul functionarilor publici, dar si legile ce ii privesc pe demnitari. Mai exact, daca proiectul e adoptat de Parlament si intra in vigoare in forma actuala se abroga legea care nu i-a permis lui Liviu Dragnea sa fie premier. Dar ce mai conteaza faptele, de ce sa stricam o poveste buna, dar falsa cu niste amanunte, nu?

3. „Primaria Ploiesti a intocmit in asa fel Caietul de sarcini incat Tudor Chirila sa fie sigur ca va beneficia de contract.”

Domnilor, toate primariile in caietele de sarcini mentioneaza artistii pe care ii vor in concert intr-o ordine a preferintelor. in asa fel incat cei care participa la licitatii sa stie ce sa le propuna. in plus, VAMA are o agentie de management care se ocupa inclusiv de concerte. Agentia primeste oferte de la clienti (primarii, agentii de evenimente, agentii de booking, studenti sau liceeni care organizeaza baluri etc). VAMA primeste un sms cu data si locul concertului. Nu e treaba noastra sa investigam cine e primar in fiecare oras sau din ce partid provine. E foarte probabil ca de-a lungul anului VAMA sa fi cantat la evenimente organizate de primarii in orase in care primarii provin din PSD. Ce are sula cu prefectura? Ah, bun, stim ca in Bucuresti ego-ul dnei FIrea nu i-ar permite niciodata sa accepte ca poate printre cetatenii orasului pe care il gospodareste sunt si unii care platesc taxe la bugetul local si ar vrea sa asculte VAMA la evenimentele organizate de primarie. Dar nu-i problema, ne descurcam sa ajungem altfel la publicul nostru.
Nu prea mi-e clar care e de fapt mesajul acestei „investigatii”. Trebuia sa nu cantam la Ploiesti pentru ca-s bani publici? Sau pentru ca e primar din PNL? Sau nu mai trebuia sa ies la proteste doar pentru ca primari PNL sau PSD au cerut in caietele lor de sarcini concert VAMA pentru evenimentele organizate de primarii? Cam asta iese cand lipsa de logica isi da mana cu lipsa de jurnalism” a scris Chirila pe Facebook.

De unde a pornit totul

Mugur Ciuvica si Victor Ciutacu au rostogolit informatia pe televiziunile aservite.

„Tudor Chirila a cantat sambata la Ploiesti pe bani publici. Banii i-au fost dati de primarul PNL. La nici 24 de ore, acelasi Tudor Chirila protesta fara rusine in Bucuresti impotriva modulului in care PSD cheltuie banii publici.

in perioada 14 – 16 iulie, Primaria Ploiesti a organizat Festivalul Medieval. Pentru cele sase trupe care au cantat acest eveniment, Primaria Ploiesti a cheltuit 145.600 de lei fara TVA. Artistii care au cantat in 15 iulie pe banii Primariei Ploiesti au fost Tudor Chirila si colegii lui din trupa Vama. Primaria Ploiesti a intocmit in asa fel Caietul de sarcini incat Tudor Chirila sa fie sigur ca va beneficia de contract. Astfel, Primaria a solicitat ca pentru ziua de sambata, 15 iulie, sa fie angajati „2 artisti, in urmatoarea ordine a preferintelor: Vama, Alternosfera, Bucovina, Vita de vie”.