Acasă Stirile zilei Tudor Chirila a ajuns la capatul rabdarii! „A inceput asaltul final la...

Tudor Chirila a ajuns la capatul rabdarii! „A inceput asaltul final la justitie si trimiterea Romaniei inapoi in anii 2000”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Tudor Chirila a comentat in stilul sau caracteristic situatia politica actuala si se declara revoltat ca Liviu Dragnea insista sa ramana in fruntea Parlamentului chiar si dupa ce o institutie europeana l-a acuzat de furt.

„A inceput asaltul final la justitie si trimiterea Romaniei inapoi in anii 2000. Bai, frate, in ce tara din Europa s-a mai vazut un presedinte de partid cu ambitii de prim ministru, urmarit de institutia europeana de anticoruptie pentru deturnare de fonduri si care nu poate justifica averea, in ce tara, deci, un asemenea om nu demisioneaza si nu iese din viata publica pe usa din spate?”, a scris Tudor Chirila pe Facebook.

Un grup de deputati PNL au acuzat miercuri majoritatea PSD – ALDE, dar si UDMR, ca nu au luat in seama opiniile Opozitiei, nici ale CSM, nici pe cele ale Parchetului General, fiind „un simulacru de dezbatere”, motiv pentru care au parasit lucrarile Comisiei speciale pentru domeniul justitiei, in care se discuta propunerea legislativa de modificare a Legii privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Ulterior parasirii salii, mai multi deputati PNL au explicat, intr-o declaratie de presa, care au fost motivele pentru care au recurs la un astfel de demers.

„Din pacate, am fost constransi sa parasim lucrarile comisiei speciale, am fost efectiv obligati de cei de la guvernare, cei care detin majoritatea — PSD, ALDE si UDMR—, ne-au constrans prin modul lor abuziv in care s-au purtat cu noi sa parasim lucrarile acestei comisiei. Am parasit lucrarile acestei comisii pentru ca nu am avut parte de o dezbatere reala. Pe de alta parte, lucrarile comisiei au fost prost pregatite — sunt peste 680 de pagini. (…) Am cerut o amanare pentru a le putea dezbate serios, a fost refuzata aceasta dezbatere, iar atunci cand am intervenit, incercand sa dezbatem de la primul articol, am fost corectati, am fost certati. Este un mod total nepotrivit pentru lucrarile acestei comisii, cu un impact extraordinar din punct de vedere social”, a declarat deputatul PNL Ioan Cupsa.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a precizat ca dezbaterea de la comisia parlamentara speciala nu exista, aceasta fiind de fapt „un simulacru”, in care niciuna dintre solicitarile Opozitiei nu a trecut, dupa ce majoritatea PSD — ALDE „a bagat pumnul in gura”.

„Exista mii de amendamente facute a caror lectura probabil ca la PSD se poate face peste noapte. (…) Sunt mii de pagini intr-un limbaj juridic pe care n-ai cum sa le aprofundezi, nu ai cum sa le lecturezi astfel incat sa ai o opinie pertinenta si una care sa produca plus valoare pentru sistemul judiciar. Doi: nimic din ce a propus Opozitia, CSM, din ce a vrut sa spuna Parchetul General nu a fost luat in discutie. PSD a incercat sa ne transforme in mobilier. (…) Uitati-va cum stau ca oile la taiat. Niciun senator sau deputat PSD nu discuta pe nimic, tac si ridica mana si voteaza doar ce spune dl Iordache, inteleptul acestui grup, cel care a luat in mana steagul modificarilor legilor Justitiei”, a sustinut Gorghiu, conform aktual24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos