Peste 19.000 de utilizatori de Facebook din Romania au distribuit imaginile cu un paznic al unei scoli din Bucuresti care ii intampina voios si ii saluta pe fiecare dintre elevi.

„Iata cum un om simplu, insarcinat cu paza unei scoli din Bucuresti, intampina elevii in fiecare dimineata. A reusit sa insenineze ziua fiecarui elev, chiar daca afara ploua marunt. A reusit sa-mi insenineze si mie dimineata cu atitudinea lui. Bravo!”, a scris Alexandru Sandulescu pe Facebook, cel care l-a filmat pe paznic.

De asemenea, in urma cu cateva zile o imagine surpinsa la spitalul de copii Grigore Alexandrescu a devenit vedeta pe retelele de socializare si arata inca o data ca o poza poate face mai mult decat o mie de cuvinte.

”La Grigore Alexandrescu, o tanara asistenta ii citeste o poveste unei fetite de 5 ani de etnie roma, pe care mai intai a imbaiat-o si a invelit-o bine, bine. Este si mama fetitei in salon, dar nu stie carte si are ochii in lacrimi. Probabil nu e obisnuita cu atata blandete si generozitate” a scris pe Facebook Tincuta Apateanu.

Imaginea a adunat aproape 5.000 de aprecieri, iar peste 3.000 au si distribuit poza.

„ Fetita e internata aici cu mama ei. Asistenta a venit cu o carte, a intrebat-o pe mama daca stie sa citeasca. Nu stie. A avut o grija extraordinara de ele. Fetita e cel de-al saptelea copil al unei familii de romi!”, a povestit Tincuta Apateanu pentru a1.ro. Etnia nu a fost adusa in discutie pentru a stigmatiza fetita, ci pentru a arata ca atunci cand iti faci meseria cu pasiune, prejudecatile sunt lasate in urma. Putea fi orice pui de aroman, tatar, maghiar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.