Acasă Life Dezvoltare Personala Tu ce ai inteles din Paste? Vezi raspunsul unui copil cu usor...

Tu ce ai inteles din Paste? Vezi raspunsul unui copil cu usor handicap psihic care sigur te va LUMINA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un baietel, pe nume Jonathan Foerster, s-a nascut handicapat fizic si cu un usor handicap psihic. Parintii sai sufereau mult din cauza aceasta. La varsta de 12 ani a mers la scoala si era intr-o clasa cu 15 copii normali. Cu greu a acceptat invatatoarea ca Jonathan sa faca parte din efectivul acestei clasei. Ea voia sa-l dea la o scoala ajutatoare. Aici, cu toata bunavointa ei, Jonathan nu facea mai niciun progres. Cu greu putea sa scrie si sa vorbeasca.
A venit primavara si copiii se bucurau de apropierea sarbatorii Pastelui. Invatatoarea le-a povestit copiilor istoria invierii lui Iisus si, pentru a sublinia schimbarea, adica trecerea de la moarte la noua viata, invatatoarea a dat fiecarui copil cate un ou din plastic in care, acasa, sa puna ceva care sa reprezinte noua viata. A doua zi copiii au readus ouale, le-au inapoiat invatatoarei si aceasta le-a deschis. In primul ou gasi o floare. „Da, spuse invatatoarea, floarea este luata din natura, este semnul unei noi vieti”. Un copil din spatele clasei a ridicat mana si a spus: „Este oul meu!”. In al doilea ou era un fluture din plastic: „Cu totii stim ca dintr-o omida atat de urata ia nastere un fluture asa de minunat”. In urmatorul ou a gasit o pietricica pe care crestea muschi de pamant. Al patrulea ou era neobisnuit de usor. L-a deschis si acesta era gol. „Acesta era precis al lui Jonathan, s-a gandit ea. Probabil ca nu a inteles ce trebuia sa faca cu oul. Ce pacat ca am uitat sa-i spun mamei sale!”. Deoarece nu a vrut sa-l puna intr-o situatie jenanta, fara sa spuna niciun cuvant, a pus oul deoparte si a intins mana sa ia un altul. Deodata Jonathan s-a anuntat ca vrea sa spuna ceva. „Doamna invatatoare, de ce nu vreti sa vorbiti despre oul meu?”. Incurcata, invatatoarea a raspuns: „Dar, Jonathan, oul tau e gol!”. El a privit direct in ochii ei si a spus: „Da, dar si mormantul lui Iisus a fost gol!”. Pentru o vreme nimeni nu a scos niciun cuvant. Cand invatatoarea si-a revenit, l-a intrebat pe Jonathan: „Stii tu de ce mormantul era gol?”. „Da, a raspuns el, Iisus a fost omorat si pus in mormant. Dar Tatal sau L-a inviat din morti!”. Invatatoarea a fost profund impresionata de raspunsurile copilului. Acest baiat ciudat, care era considerat inapoiat mintal, a inteles adevarul Invierii mai bine decat toti ceilalti copii.
Peste trei luni Jonathan a murit. Nu mica a fost mirarea celor veniti la inmormantare, sa-si ia ramas bun de la el, cand au vazut pe capacul sicriului 15 coji de ou.

___
Cateodata, oamenii considerati a fi niste inapoiati, niste handicapati, inteleg mai bine niste aspecte care pentru oamenii normali sunt de neinteles. Oamenii handicapati sunt tot oameni. NU trebuie sa fie dispretuiti, subapreciati, marginalizati si maltratati, pentru ca sunt oameni la fel de pretiosi, in fata lui Dumnezeu, precum toti ceilalti oameni.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos