Maestrul sahului Garry Kasparov a lansat un atac dur la adresa presedintelui Vladimir Putin si a politicilor sale. Apropiat de Boris Nemtov, liderul opozitiei ucis in luna februarie, Kasparov considera ca Putin trebuie anihilat iar despre Rusia spune ca este un virus.

 

„Putin are degetul pe butonul nuclear. Singurul lucru de care ii pasa astazi este sa ramana la putere, iar ramanerea la putere pentru el inseamna sa demonstreze ca este singurul salvator al Rusiei”, a mai spus Kasparov, in timp ce a descris Rusia ca fiind „un virus”. Kasparov s-a retras din activitate in 2005 si s-a stabilit in SUA.

 

Rusul Garry Kasparov a ramas in istoria sahului dupa meciul de titlu mondial disputat in 1984 cu Anatoly Karpov. Cei doi au terminat la egalitate dupa 48 de jocuri ce au durat sase luni, o performanta unica in istorie. La un an distanta, Kasparov l-a invins pe Karpov si a devenit cel mai tanar campion mondial din istorie, aminteste romaniatv.net.

 

La ani distanta de la acel episod, Kasparov a afirmat ca sahul a reprezentat o oportunitate de a vorbi liber despre neregulile comise in Rusia.

SURSA: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.