Acasă Stirile zilei Stiinta Triunghiul Bermudelor din Marea Neagra! Mistere inexplicabile si nave disparute!

Triunghiul Bermudelor din Marea Neagra! Mistere inexplicabile si nave disparute!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Lucruri stranii se petrec in Marea Neagra, iar cercetatorii s-au apropiat de acest loc pentru a studia fenomenele care au asemanat-o cu Triunghiul Bermudelor. Potrivit ultimelor rapoarte, in Marea Neagra ar fi disparut inexplicabil mai multe nave, iar anomaliile magnetice au indreptat atentia oamenilor de stiinta asupra acestui loc care pune si Romania pe harta misterelor.

Marea Neagra, locul in care tot mai multi specialisti spun ca ar fi avut loc Potopul lui Noe, este un taram din ce in ce mai explorat. Un studiu realizat de specialisti de la Harvard, in colaborare cu NASA scoate in evidenta anomaliile magnetice care se produc in mai multe zone.

In unele locuri exista depozite feroase care apar de regula in cazul unor fenomene geologice atipice. Exista voci care spun ca ar fi vorba si despre anomalii „malefice”, cunoscute si relatate in diverse feluri inca din antichitate.

O explicatie pare sa vina chiar de la un specialist roman, conferentiarul Cristina Dobrota, de la Laboratorul de Exobiologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, care sustine ca in Europa ar exista doi poli de anomalii magnetice, unul dintre acestia fiind in Marea Neagra, undeva in dreptul Krivoirog.

In tot acest timp, in Marea Neagra, la cateva zeci de kilometri de Insula Serpilor, se afla un fel de Triunghi al Bermudelor. Spre deosebire de celebrul Triunghi al Bermudelor din… cel de la 45 de kilometri nord de orasul Sulina este unul mobil, care se pare ca se deplaseaza catre coasta romaneasca. Supranumit „Vartejul Mortii”, misteriosul fenomen a fost facut cunoscut de turci, in calatoriile lor prin Marea Neagra.

Cele mai vechi povestiri sunt insa cele rusesti, de prin secolele XIII-XIV, care spun ca un „vartej alb” tara spre adancuri, chiar si pe vreme extrem de linistita, pasari, corabii sau chiar mici insule. Relatarile veneau chiar de la oameni care au trecut prin aceste experiente si au scapat vii.

Cercetatorii au mai verificat o data zona si au constatat ca pe o suprafata de 8-10 kilometri, intr-o forma oarecum triughiulara, magnetismul ar fi mult modificat fata de cel considerat normal. Oamenii de stiinta au mai constatat o anomalie: falia magnetica din misteriosul triunghi se deschide de la cateva fractiuni de secunda pana la cateva minute.

Vezi pe pagina urmatoare cateva disparitii rasunatoare >>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
1
2
Articolul precedentCe a mancat Iisus la ultima masa? Meniul de la Cina cea de Taina a fost dezvaluit!
Articolul următorCe se intampla cu copiii lasati sa faca tot ce vor? Vezi rezultatul lipsei de disciplina acasa si in scoli!