Tribunalul Dambovita a decis desfiintarea constructiei Cathedral Plaza, din strada General Berthlot din Bucuresti, intrucat s-a construit fara autorizatie legala, dezvoltatorul proiectului fiind chemat in judecata, intr-un alt proces, pentru a demola imobilul ridicat langa Catedrala „Sfantul Iosif”. Millennium Building Development – dezvoltatorul Cathedral Plaza, o investitie de 60 de milioane de euro – arata insa ca nu exista nicio hotarare de demolare a cladirii in niciun litigiu in care compania este parte.

„Daca intr-adevar o instanta judecatoreasca s-a pronuntat cu privire la obligarea Primariei Generale a Capitalei de a dispune anumite masuri in legatura cu cladirea fara a cita macar Millennium Building Development (MBD), vom verifica circumstantele in care o asemenea hotarare judecatoreasca a putut fi emisa fara respectarea celui mai elementar drept la aparare al proprietarului cladirii”, a declarat Robert Rosu, avocatul Millennium Building Development. “In orice caz, o sentinta pronuntata intr-un asemenea cadru procesual nu este opozabila MBD”, a mai spus avocatul.

De altfel, Tribunalul Dambovita nu a dispus demolarea Cathedral Plaza, ci obliga Primaria Generala a Capitalei sa emita un act administrativ prin care sa dispuna anumite masuri in legatura cu cladirea. Orice astfel de act administrativ va fi atacat de MBD, in concordanta cu drepturile sale legale.

Prin urmare, contrar afirmatiilor Arhiepiscopiei Romano-Catolice, lupta in instanta este departe de a se fi incheiat, iar Millennium Building Development a obtinut deja o victorie la Tribunalul Neamt, care a respins o cerere de demolare formulata de arhiepiscopie.

In 28 iunie 2012, Tribunalul Dambovita a decis: „Admite cererea formulata de reclamantii Bor Iuliana, Dudac Mihaela si Arhiescopia Romano-Catolica Bucuresti, parat fiind primarul municipiului Bucuresti si in consecinta: Obliga pe parat sa emita decizia privind desfiintarea constructiei – imobil de birouri Cathedral Plaza, situat in Bucuresti, str. General Berthelot nr.11 – 15, sector 1 si respectiv str. Luterana, nr.15 si 15A, sector 1 – realizata fara autorizatie de construire legala, autorizatie emisa la solicitarea SC Millennium Building Development SRL Bucuresti, de Primaria sectorului 1 Bucuresti. Dispune obligarea paratului la luarea tuturor masurilor administrative de aducere a terenului in situatia anterioara emiterii autorizatiei in vederea refacerii cadrului natural din zona de protectie a Catedralei Sf. Iosif„.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.