Fostul trexorier al campaniei prezidentiale din 2004 a lui Traian Basescu, Gheorghe Albu a fost acuzat de cei  implicati in ”Dosarul Microsoft” ca ar fi fost cel care primea banii sacosele cu bani negri in campaniile electorale.

R: Zilele astea ati devenit un soi de vedeta pe la DNA. Udrea, Cocos, Sandu zic ca v-au trecut multe sacose de bani prin mana.

G.A. Toata lumea a facut caz ca Albu stie de banii aia, de banii ceilalti. Nu s-a dovedit nimic! M-au asimilat cu trezorierul, dar eu am fost trezorier doar in 2004, la campania lui Traian Basescu (…) La PDL exista o regula: cine vrea sa dea bani se duce la casierie, asta este regula generala. Nu se pune mana pe bani, nici nu se pune problema de asa ceva.

R. Pai si atunci, de ce se duc oamenii astia pe la DNA si zic ca au dat bani la partid?

G.A. Ca sa scape. Fiecare dintre ei au familie, au copii, nu stiu ce e in mintea fiecaruia. E posibil sa fi dat bani, e posibil sa fi facut ceva, dar eu raspund strict de ce sunt acuzat si va spun ca eu n-am luat bani. Eu nici nu stiam ce bani intra la casierie, ce intra, era bun intrat. Sa vina sa demonstreze cu acte, fapte nu vorbe.

Multi spun acum ca au furat pentru ca asa le-a zis Partidul. Declaratia asta este halucinanta. Pai cine este, domnule, partidul asta? Care partid? L-a pus partidul sa fure. Are cineva vreo dovada pe acte, demonstrabila ca a furat la ordinul partidului?

R. Ce dovada sa aiba, ca ei zic ca au mers cu punga de un leu?

Care sacosa, exista vreo sacosa? Orice om care este acolo poate sa spuna orice ca sa scape. Mai e o problema, asa cum spunea si Blaga: ce legatura are orice fel de finantare posibila, probabila, ce legatura are cu Microsoft? De unde pana unde partidul sa stie de Microsoft? De unde sa stim noi de Microsoft? Poate au ajuns banii aia in alte afaceri, dar la partid n-au ajuns, nu avea cum.

Gabriel Sandu spune ca eram trezorier, ca faceam, ca dregeam. Pai nu eram, domnule, niciun trezorier. Contractele sunt semnate de mandatarul financiar, stampilate, platile sunt semnate de ei, pana si galetile pe care spune ca trebuia sa le luam sunt facturate, sunt platite din fondurile partidului. Nu ma hazardez acum sa spun ca voi da pe cineva in judecata, dar daca voi fi chemat pentru explicatii voi raspunde strict la acuzatiile care mi se aduc.

R. Cum pacatele mele, ca ne mai uitam si noi pe strada. E diferenta intre ceea ce apare in conturile partidului si ceea ce vedem pe strada. Numai o mesa care apare in campanie costa bani grei.

G.A. Cel mai putin costa, intr-o campanie electorala, mesele si afisele, mai ales ca se fac la nivel central, la cantitati foarte mari. A spus-o toata lumea ca intr-o campanie electorala mai exista si anumite facilitati. Acum n-o sa trec inclusiv mancarea si apa pe care am cumparat-o pentru cei care lipesc afisele. De multe ori am cumparat-o din banii mei personali si atatea ai pe cap intr-o campanie ca numai de sanvisuri nu mai ai timp.

Va spun cum era pe vremea mea. Mai veneau oameni de afaceri si voiau sa contribuie la campanie. ii trimiteam sa duca banii la casierie, dar nu voiau. Ziceau ca dau bani la noi si apar in Monitorul Oficial si daca noi nu castigam ii vad ceilalti. in momentul ala ne strangeam mainile si le spuneam la revedere. Mai existau oameni care iti mai puneau la dizpozitie o sala, un loc, dar pe bani nu se punea mana, era regula de aur.

R. Lamuriti-ne cum e cu catastiful cu bani albi, cu bani negri? Cum le tineati evidenta?

G.A. Domnule, chiar am fata de prost? Cum va imaginati ca eu aratam cuiva un carnetel cu bani negri. Unu la mana ca nu aveam asa ceva, dar si daca as fi avut vreodata, chiar eram prost sa arat cuiva acel carnetel. E la mintea cocosului si asta poate pricepe oricine. Nu eram nebun sa tin vreo astfel de contabilitate paralela, ca nu era cazul. Nu existau bani dati cu sacosa! Iar catastiful cu bani albi, ce interes aveam sa-l tin? Banii aia erau in casierie, toti. De ce sa ma fi complicat?

Sursa: Stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.