Acasă Stirile zilei Trei persoane acuzate că exploatau sexual minore au fost reţinute la Orşova

Trei persoane acuzate că exploatau sexual minore au fost reţinute la Orşova

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O femeie de 45 de ani şi un bărbat de 33 de ani au fost reţinuţi marţi, iar o altă persoană a primit ordonanţă de reţinere în lipsă, în urma unor descinderi care au avut loc în cursul dimineţii la Orşova, cei trei fiind acuzaţi că au exploatat sexual şase minore cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani.

Potrivit şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, Petri Althamer, procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi a emis mandate de reţinere pentru 24 de ore pe numele unei femei în vârstă de 45 de ani şi al unui bărbat de 33 de ani, un al treilea fiind reţinut în lipsă, întrucât nu a fost găsit la domiciliu în urma percheziţiilor de marţi dimineaţă.

„Cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii BCCO Craiova – SCCO Mehedinţi au stabilit faptul că în perioada 2010 – 2011 sus-numiţii (K.E, de 45 de ani, P.F., de 33 de ani, şi A.P.A., de 31 de ani), au exploatat sexual şase minore cu vârste cuprinse între 13 – 17 ani, pe care le-au obligat să practice prostituţia pe raza judeţelor Mehedinţi şi Caraş-Severin, contra unor sume de bani”, se arată într-un comunicat remis, marţi, de SCCO Mehedinţi.

Anchetatorii au declarat, de asemenea, că adolescentele erau obligate să întreţină relaţii sexuale cu diverşi indivizi atât la domiciliile lor, cât şi în trei apartamente din Orşova.

Potrivit anchetatorilor, capul reţelei, care era femeia în vârstă de 45 de ani, şi-a obligat fiica şi nepoata să se prostitueze.

Surse din rândul anchetatorilor au mai precizat că fiica femeii, dar şi o altă adolescentă sunt însărcinate, în urma raporturilor sexuale pe care erau obligate să le întreţină.

Clienţii plăteau pentru fiecare partidă între 50 şi 100 de lei, bani pe care şi-i însuşeau membrii reţelei, mai susţin anchetatorii.

Cele trei persoane urmează să fie prezentate Tribunalului Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

Ofiţerii de la Crimă Organizată din Mehedinţi, sub coordonarea procurorului DIICOT au descins, marţi dimineaţă, în patru locaţii din Orşova, pentru destructurarea reţelei suspectate că se ocupa cu traficul de minore.