Acasă Stirile zilei Stiinta TRECUTUL NEGRU pentru care aceasta MANASTIRE din Romania a fost abandonata!

TRECUTUL NEGRU pentru care aceasta MANASTIRE din Romania a fost abandonata!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Manastirea a luat nastere in secolul XVIII, in timpul domniei lui Alexandru Ipsilanti, dar aceasta a fost luata cu asalt de turci care au confundat-o cu o cetate impunatoare din cauza zidurilor groase.

Mai mult, unele izvoare istorice ar arata ca intre zidurile acesteia a murit, macinat de ciuma, insusi Mitropolitul Tarii Romanesti, Cozma. Oamenii locului ar avea si o explicatie pentru trecutul negru al manastirii: pamantul impreuna cu lacasul nu au apucat sa fie sfintite niciodata. Tocmai din aceste cauze manastirea ar fi fost abandonata iar clopotul aruncat in Dambovita.

Cu toate acestea, amatorii de paranormal sustin ca el inca se mai aude batand in noptile cu luna plina, lucru demonstrat, se pare, si de cateva inregistrari audio carora li s-a pierdut urma. Mai mult, se spune ca pe unul din zidurile de langa intrare se poate zari chipul unei domnite frumoase.

Multi spun ca ar fi vorba despre fiica Doamnei Chiajna, Ancuta, ucisa din ordinul mamei sale, careia ii incalcase porunca, maritandu-se cu alesul inimii ei.

Pe langa toate acestea in zona ar mai fi avut loc cateva crime si numeroase disparitii misterioase. Mai mult, manastirea Chiajna a facut subiectul si unui scurt-metraj realizat de cativa studenti la Facultatea de Regie.

Sursa: antena3.ro