Teodor Melescanu a demisionat din functia de ministru de Externe, precizand ca a luat aceasta decizie ca om de onoare si ca isi cere scuze tuturor romanilor.

Melescanu a declarat ca isi cere scuze romanilor care au stat la coada ore in sir pentru a-si exercita dreptul de vot.

Declaratiile lui Teodor Melescanu:

–  Fac aceasta scurta prezentare in legatura cu desfasurarea procesului de vot in strainatate. Am preluat conducerea MAE cu doar 5 zile inaintea celui de-al doilea tur de scrutin. Obiectivul meu a fost sa aducem conditiile de vot din strainatate la un nivel cat mai apropiat de asteptarile cetatenilor.

–  La nivelul conducerii MAE ne-am deplasat in ziua votului in toate sectiile cu dificultati in turul I. Nu am putut suplimenta sectiile de votare, deoarece BEC nu a putut oferi clarificarile privind existenta unei solutii in acest sens.

– Ne-am asumat responsabilitatea pentru masurile de fluidizare a votului si am organizat turul II de o maniera care a permis un numar record de voturi in strainatate.

–  Nu au fost semnalate incidente grave privind corectitudinea procesului de vot. Au existat si exceptii, la Londra, Paris, Muchen, Torino si altele.

– Regret aceste disfunctionalitati si imi cer scuze romanilor care au stat la coada ore in sir pentru a-si exercita dreptul de vot. Responsabilitatea nu apartine cetatenilor, ci rigiditatii cadrului juridic existent.

– Nu toti romanii din strainatate si-au exercitat dreptul de vot si acest lucru trebuie asumat. Eu, ca un om de onoare, imi asum responsabilitatea si imi voi depune mandatul.

Teodor Melescanu a preluat portofoliul MAE in 10 noiembrie, dupa ce Titus Corlatean si-a dat demisia, in urma criticilor privind organizarea alegerilor prezidentiale in diaspora. Corlatean afirma ca nu exista baze legale pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate la turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.