Acasă Sanatate Trebuie sa iei o decizie dificila? Nu sta paralizat! Iata ce ai...

Trebuie sa iei o decizie dificila? Nu sta paralizat! Iata ce ai de facut!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

4. Pentru ce fac asta de fapt?

Cele mai intelepte decizii pe care le poti lua sunt cele care tin cont de scopul lor. Daca obiectivul final este stabilitatea si cresterea unei familii, atunci decizia de a cumpara o casa, de exemplu, ar putea fi un pas mai aproape de aceasta realizare.  Cu toate acestea, daca ai obiective, cum ar fi sa vezi cat mai mult din lumea in care traim, cumpararea unei case nu s-ar dovedi cea mai inteleapta decizie. Scopurile tale trebuie sa exista foarte clar in mintea ta atunci cand ai de luat decizii importante.

5. Pentru cine fac asta cu adevarat?

Nu lasa scopurile si sfaturile altora sa te impiedice sa iei decizia corecta. Este intotdeauna important sa ai interesele celorlalti la inima atunci cand iei o decizie, dar nu ar trebui sa sacrifici mereu propriile tale nevoi si dorinte pentru a te bucura de o alta persoana. Arunca o privire echilibrata asupra modului in care optiunile tale vor aduce beneficii, precum si celorlalti atunci cand te confrunti cu o decizie dificila in viata.

6. Ma voi placea in continuare dupa aceasta decizie?

Cu totii putem lua o decizie dificila care bifeaza toate criteriile unei solutii, fara sa tina seama de modul in care sunt afectati la nivel de stima de sine de acea decizie. Daca vei lua o decizie care este nesabuita sau neplacuta, s-ar putea sa nu te placi prea mult. Daca vei face una care este nesatisfacatoare, stima de sine va scadea probabil. Ia in considerare modul in care te simti in legatura cu propria alegere, ori de cate ori trebuie sa iei o decizie dificila in viata.

7. Pot face fata esecului?

Alegerile sunt ca un dinam. Cand iei o decizie, aceasta deschide calea catre aparitia altor situatii, cu care va trebui apoi sa te ocupi. Luarea unei decizii dure in viata poate avea multe ramificatii. Alegerea anumitor cai iti poate afecta finantele, relatiile, prieteniile si cariera. Gandeste-te la lucruri si decide daca vei putea sa faci fata consecintelor deciziei tale si cum vei face fata esecului.

Sursa

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos