Acasă Sanatate Trebuie sa iei o decizie dificila? Nu sta paralizat! Iata ce ai...

Trebuie sa iei o decizie dificila? Nu sta paralizat! Iata ce ai de facut!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cand te confrunti cu o decizie dificila in viata, poti sa te simti paralizat pentru ca nu ai idee care este cea mai buna solutie. Can esti stresat, sau cand incerci sa faci fata unei dileme, iti pui la indoiala propria ratiune si iti faci griji ca decizia finala poate sa nu fie una inteleapta.

Exista anumite intrebari pe care le poti intreba cand iei o decizie dificila pentru a afla daca rationamentul tau este bun si daca ai gasit o solutie inteleapta pentru problema ta.

In continuare iti vom prezenta care sunt cele mai bune intrebari pentru a te ghida atunci cand te confrunti cu o decizie dificila:

1. Daca nu fac asta acum, o sa regret?

Este foarte important sa tii cont de implicatiile pe termen lung ale deciziilor pe care le faci, deoarece nu vrei sa faci ceva ce vei regreta in viitor. Dar este la fel de important sa te gandesti la ce s-ar intampla daca nu faci ceva. Nu lasa oportunitatile importante sa treaca pentru ca implica luarea unor decizii importante. Intreaba-te ce poti castiga sau pierde pe termen lung facand anumite alegeri.

2. De ce ma tem?

Oamenii sunt blocati adesea de decizii, deoarece se tem de ce s-ar putea intampla daca iau o decizie. Unii oameni se tem de esec, dar altii se tem de succes. Intreaba-te daca frica va fi cea care va lua decizia sau o vei lua tu atunci cand ai de-a face cu o decizie dificila in viata.

3. Ce-mi spune inima?

Instinctul tau interior este adesea corect si nu trebuie sa nu iei niciodata o decizie care sa nu rezoneze cu tine in adancul sufletului. Pune de-o parte conventia, sfaturile si judecatile nedorite ale celorlalti si intreaba-te daca este vorba de ceva ce vrei cu adevarat, ceva care iti vorbeste precum numai o dorinta autentica a inimii o face.