Acasă Stirile zilei Social Tranfăgărăşan în continuare închis

Tranfăgărăşan în continuare închis

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Circulaţia pe Transfăgărăşan rămâne închisă, de la kilometrul 64, după Barajul Vidraru, după ce carosabilul s-a surpat în urma ploilor abundente, iar până la repararea drumului traficul se desfăşoară pe ruta ocolitoare DJ 704, spre Cumpăna, accesibilă doar autoturismelor.

Potrivit reprezentanţilor Secţiei de Drumuri Naţionale Piteşti, drumul s-a surpat în lacul de acumulare, din cauza ploilor, aluviunilor şi a traficului greu.

„A fost reactivată o alunecare de teren mai veche, care afectase doar 10 la sută din bandă, nu era atât de lată, acum însă e grav şi pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic. Pământul s-a prăbuşit de sub asfalt în prăpastia de aproximativ 60 de metri, a picat şi asfaltul. Exista un proiect de reabilitarea a drumului, a fost întocmit acum trei luni, a fost licitaţie, lucrarea costa 1.800.000 de lei, dar licitaţia a fost contestată. Se va relua licitaţia şi se vor începe lucrările, iar până atunci se va circula pe varianta ocolitoare. Au fost puse marcaje şi indicatoare care arată că drumul este închis. Sunt mai multe variante de reparare în zonă: una ar fi dărâmarea zidului de sprijin, defrişarea şi amenajarea unui nou drum. Lucrarea ar putea dura 4-5 zile dacă vom aduce toate utilajele, iar zidul de sprijin poate fi dărâmat prin dinamitare sau cu utilajele. Vom vedea împreună cu cei de la ISU Argeş care este soluţia optimă”

a declarat, şeful Sectiei Drumuri Nationale Piteşti, Eduard Dima.

Varianta ocolitoare este DJ 704, pe care, pe anumite porţiuni, încape doar o maşina şi pe care nu se poate circula cu mai mult de 20 de kilometri la oră, iar pe această rută se ocolesc aproximativ 17 kilometri.

Camioanele nu vor mai avea acces în zonă până la reparaţia drumului.

Transfăgărăşanul a fost închis, începând de vineri seară, la ora 19.00, de la kilometrul 64, după Barajul Vidraru, din cauza unor surpări ale carosabilului, provocate de ploile abundente din cursul acestei săptămâni, ruta ocolitoare, destinată doar autoturismelor, fiind DJ 704, spre Cumpăna.