Acasă Politic Traian Basescu: Va garantez ca nu voi accepta niciodata in Romania masuri...

Traian Basescu: Va garantez ca nu voi accepta niciodata in Romania masuri ca in Cipru!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu va accepta niciodata luarea in Romania a unor masuri de genul celor luate in sistemul bancar din Cipru.

“Decizii ca cele din Cipru nu ar fi fost de imaginat acum cativa ani. Si cel putin in ceea ce ma priveste va garantez ca niciodata nu voi fi adeptul unor astfel de masuri sau nu voi accepta astfel de masuri in Romania”, a afirmat seful statului.

El a mai spus ca situatia din Cipru arata ca “adesea putem sa punem sub semnul intrebarii principiile pe care le-am afirmat ani de zile”.

Seful statului a mai aratat ca la nivelul UE sunt state care nu mai accepta sa plateasca pentru alte state si ca in curand, peste doi, trei ani, este posibila o revizuire a tratatelor UE care sa afirme diferenta intre statele performante si cele neperformante, iar Romania in acest context trebuie sa accelereze procesul de integrare atat in zona euro, cat si in spatiul Schengen, precum si consolidarea statului de drept.

“Ce s-a intamplat in Cipru ne arata ca, adesea, putem sa punem sub semnul intrebarii principii pe care le-am afirmat ani de zile. Mai mult decat atat, ne arata ca structura Uniunii Europene este inca fragila
Via: Circul Politic  

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos