Acasă Stirile zilei Social Traian Basescu s-a facut de ras la intalnirea cu Printul Charles! Vezi...

Traian Basescu s-a facut de ras la intalnirea cu Printul Charles! Vezi cu ce mai intra in istorie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Traian Basescu l-a felicitat pe Printul Charles, luni, la Cotroceni, pentru „implinirea varstei de diamant a mariajului dintre Regina Elisabeta a II-a si Printul Filip”, celebrarile jubiliare organizate recent in Marea Britanie fiind insa dedicate implinirii a 60 de ani de domnie a Reginei.

 

„Permiteti-mi sa va spun bun venit la Bucuresti! Bun venit in Romania! Tin sa va felicit pentru stralucitoarea ceremonie a implinirii varstei de diamant a mariajului dintre Regina Elisabeta a II-a si Printul Filip”, i s-a adresat Basescu, in limba romana, Printului Charles.

El a spus apoi, atat in engleza, cat si in romana, ca „a fost o manifestare impresionanta”.

Traducatoarea a exprimat, in engleza, felicitari pentru „ceremonia dedicata Jubileului de Diamant al Majestatii Sale, Elisabeta a II. „I would like to congratulate you for the excellent ceremony that you dedicated to the Diamond Jubilee of Her Majesty Elisabeth the Second”, a fost traducerea in engleza pentru Printul Charles.

„Va multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru felicitari, o sa le transmit Reginei cand ma voi intoarce”, a spus Printul Charles, in engleza.

De asemenea, presedintele Basescu i-a mai adresat multumiri printului Charles „pentru superbul film despre Muntii Carpati”, cu care a promovat „extraordinar” Romania.

„Alteta, in acelasi timp, cred ca ne pregatim sa vedem un eveniment extraordinar, Olimpiada de la Londra, si speram ca echipele noastre sa fie printre performerii acestei olimpiade” , i-a mai spus Basescu Printului Charles, la inceputul intrevederii lor de la Palatul Cotroceni.

Printul a mentionat ca il bucura foarte mult multumirile adresate de seful statului.

De asemenea, seful statului a mai aratat ca a urmarit la televizor detaliile vizitei private pe care Printul Charles a inceput-o saptamana trecuta in Romania, in unele localitati din Transilvania. Printul Charles a vizitat la finalul intrevederii cu presedintele Basescu si biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, aflata in curtea Palatului Cotroceni.

Regina Elisabeta a II-a s-a casatorit in 1947 cu Printul Filip de Edinburgh, in 2007 fiind organizate mai multe evenimente pentru a celebra „nunta de diamant” a celor doi.

Marea Britanie a celebrat cu mare fast timp de patru zile, saptamana trecuta, jubileul de diamant al reginei. Elisabeta a II-a este al doilea monarh britanic care sarbatoreste 60 de ani de domnie, dupa Victoria in 1897.

„M-am simtit coplesita de evenimentele la care am asistat cu ocazia jubileului meu de diamant (60 de ani de domnie, n.r.). M-a impresionat profund sa vad mii de familii, vecini si prieteni sarbatorind impreuna intr-o atmosfera atat de fericita”, a declarat regina, intr-un rar mesaj televizat adresat natiunii martea trecuta.

„Printul Philip si cu mine vrem sa profitam de aceasta ocazie pentru a multumi tuturor celor care au participat la organizarea festivitatilor jubileului. A fost o provocare enorma si sunt sigura ca toti cei care au participat la festivitati realizeaza munca enorma pe care au reprezentat-o”, a adaugat aceasta in mesajul pre-inregistrat.