Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat ca nu poate exista prostie mai mare decat scoaterea din listele electorale a romanilor plecati in strainatate.

„Ce i-a trecut doctorului Ponta si lui Crin prin cap, pentru a incerca sa masluiasca listele electorale, si asta din teleconferinta pe care au avut-o astazi: sa scoata din listele electorale pe cei care lucreaza in strainatate. Ilegalitate mai mare, dar si prostie mai mare decat asta inca nu poate exista. Trebuie sa citeasca oamenii astia si Constitutia: cei care sunt detinatorii cetateniei romane au drepturi electorale oriunde s-ar afla. Fie ca sunt purtatori de pasaport, fie ca sunt purtatori de buletin expirat, retineti, au dreptul la vot pentru ca sunt cetateni romani, de asta stau birourile de evidenta a populatiei deschise si in ziua votului, sa poti sa-ti prelungesti actul de identitate”, a sustinut Basescu.

Presedintele suspendat a afirmat ca, din cate a inteles, Guvernul vrea sa faca „un soi de recensamant”.

„Inteleg ca-i scot din lista pe cei care sunt plecati in strainatate, si sunt vreo 3 milioane, inteleg ca-i scot din lista pe cei care au buletinul expirat, chiar daca sunt cetateni romani, ce se fac cu cei care-s plecati in vacanta, ii scot si pe astia din lista?”, a intrebat retoric Basescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.