Acasă Stirile zilei Tragedia din Colectiv continua sa faca victime! Bilantul victimelor a ajuns la...

Tragedia din Colectiv continua sa faca victime! Bilantul victimelor a ajuns la 64

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pacientul ranit in incendiul din clubul Colectiv, internat la Spitalul Floreasca, a murit luni, a declarat  seful Sectiei de chirurgie plastica si reparatorie a unitatii medicale, prof. dr. Ioan Lascar.

”Pacientul era intr-o stare foarte grava inca de la internarea in spital, fiind atunci resuscitat. A murit in urma unei complicatii pulmonare, o hemoragie masiva, care nu a mai putut fi controlata. Pacientul, de-a lungul timpului, a facut toate complicatiile posibile si, cu ajutorul nostru, a reusit sa supravietuiasca pâna astazi — un efort de patru luni si jumatate. Familia a stat in permanenta cu el, zi si noapte”, a precizat Ioan Lascar, conform Agerpres.

Seful Sectiei de chirurgie plastica si reparatorie a Spitalului de Urgenta Floreasca, prof. dr. Ioan Lascar, declara, la inceputul lunii, ca prognosticul in cazul acestui pacient ramâne rezervat.

„Din punctul de vedere al leziunilor de arsura as spune ca nu mai conteaza. Pacientul care a fost cel mai grav din lotul nostru — el era decedat la internare — a fost cu stop cardio-respirator resuscitat la internare. A avut o multime de complicatii chiar din start din cauza specificului accidentului. Practic, a parcurs toate complicatiile posibile imaginabile pentru acest tip de traumatism asociat cu arsura complexa, insa am reusit sa trecem peste ele cu eforturi mari. El lupta si noi luptam, dar este prematur sa putem trage o concluzie. A avut si perioade mai bune si perioade mai putin bune. Pacientul se alimenteaza. Prognosticul, ca in cazul oricarui bolnav ars grav, ramâne rezervat pâna la externare”, afirma, pe 2 martie, Ioan Lascar.

Potrivit Ministerului Sanatatii, alti 12 pacienti se mai afla internati in unitati medicale din strainatate.

Bilantul tragediei Colectiv:  27 de persoane au decedat in noaptea incendiului si 162 de persoane au fost transportate la spital. Pe 21 decembrie numarul persoanelor decedate ca urmare a incendiului ajunsese la 63.