Acasă Sanatate Descoperirea care te va pune pe ganduri! Care este motivul pentru care...

Descoperirea care te va pune pe ganduri! Care este motivul pentru care multi oameni au cancer

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cancerul este din ce in ce mai prezent in viata noastra. Fiecare dintre noi avem printre cunoscuti cel putin om care a suferit sau sufera de cancer. Este diagnosticul care pentru cei mai multi pacienti inseamna condamnarea la moarte. A inceput sa fie din ce in ce mai frecventa chiar si in randul tinerilor.

Un nou studiu realizat la Universitatea John Hopkins a aratat, insa, ca aceasta boala nu are neaparat legatura cu un stil de viata nesanatos sau cu excesele de tutun ori alcool, ci apare dintr-un motiv pe cat de surprinzator, pe atat de greu de controlat.

Stilul de viata nu este singurul factor care influenteaza aparitia cancerului.

Renuntarea la tigari, la dulciuri si alimente procesate, adoptare unui regim alimentar bazat pe fructe si legume si a unui ritm din care sa nu lipseasca sportul nu este o garantie ca o persoana se afla la adapost de riscul de a dezvolta cancer. Oamenii de stiinta de la Universitatea John Hopkins au aratat ca cele mai multe cazuri de cancer sunt pur si simplu… ghinion, scrie bzi.

Unele tipuri de cancer apar mai des decat altele pentru ca celulele anumitor organe se divizeaza mai des si mai mult decat la celelalte. Spre exemplu, cancerele de colon sau de pancreas sunt mai frecvente decat celelalte, pentru ca diviziunea celulara are loc mai des decat in alte organe. Asadar, cu cat au loc mai multe diviziuni celulare la nivelul unui organ, cu atat cresc sansele aparitiilor mutatiilor maligne – cancerul, explica specialistii de la John Hopkins, adaugand ca ar fi vorba de o diviziune aleatorie si de aceea „ghinionul” poate fi motivul pentru care multi oameni fac cancer.

Aceste descoperiri nu inseamna, insa, ca persoanele care duc o viata sanatoasa nu au, totusi, un avantaj in ceea ce priveste bolile de orice tip, pentru ca mutatiile maligne apar mai des la cei care au fost expusi la toxine sau care nu au grija de sanatatea lor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos