Acasă Stirile zilei Stiinta Tot ce s-a STIUT pana acum a fost SPULBERAT! Cum a fost...

Tot ce s-a STIUT pana acum a fost SPULBERAT! Cum a fost manipulata ISTORIA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Tot ce s-a stiut pana acum despre istoria mondiala se pare ca a fost spulberat intr-o secunda de cele mai noi teorii ale cercetatorilor.

Se spune ca Robert Peary este primul om care a ajuns la Polul Nord. Adevarul este ca celalalt membru al expeditiei, Matthew Henson, a facut acest lucru. Deoarece Henson era de culoare, Peary a fost singurul incununat cu aceasta realizare.

De fapt, povestea este mult mai incurcata. Primul om care a ajuns la Polul Nord a fost Cook. Grabindu-se sa ajunga acasa, dupa aceasta expeditie, a lasat instrumentele care certificau acest lucru, asistentului sau. Vaporul pe care se afla acesta s-a scufundat si odata cu el si instrumentele.

Mai tarziu, alti exploratori au descoperit ca descrierile lui Cook sunt reale si ca el ar fi primul om care a ajuns la Polul Nord.

Se spune ca marele Columb a murit in saracie. Acest mit dadea bine la public. Marele Columb a fost un ucigas feroce. Masacrul efectuat de oamenii lui, sub ordinul sau, a intrat in istorie. In realitate, el a murit foarte bogat, dar nemultumit ca nu primise 10% din valoarea prazilor aduse.

Lindbergh este considerat primul om care a zburat deasupra Atlanticului. In realitate, inaintea sa, alti 84 de aviatori traversasera Atlanticul. In 1919, Albert Read a fost primul care a traversat Atlanticul, cu opt ani inaintea lui Lindbergh. Totusi el ramane in istorie, prin faptul ca a traversat singur Atlanticul. La intoarcerea sa in New York, a fost asteptat de 4 milioane de persoane.

Magellan nu a facut niciodata inconjurul lumii. El a fost omorat de catre bastinasii din Filipine, cand era foarte aproape de aceasta performanta. In Malayezia, Magellan a cunoscut un sclav pe nume Enrique, care vorbea perfect spaniola si cunostea toate rutele. Din echipajul lui Magellan de 236 de oameni, au mai ramas doar 18, care au fost calauziti de catre Enrique in drumul spre Spania, el cunoscand foarte bine rutele. Se pare ca el este primul om care a facut inconjurul lumii.

Leif Ericson, fiul temutului Erik cel Rosu, este acceptat ca fiind primul european care a ajuns in America. El a numit continentul Vineland, pentru ca acolo crestea vita de vie. Primul european care a ajuns in America, in realitate, este tot un nordic, un islandez pe nume Bjarni. El plecase intr-o expeditie spre Groenlanda, insa s-a ratacit si a ajuns in America.

Mitul prin care Columb a demonstrat ca pamantul e rotund este fals. Scriitorul american Irving, vorbeste in scrierile sale despre faptul ca insusi Columb credea ca pamantul are forma de para. Inca din secolul al XIV lea, cu mult inaintea lui Columb, grecii vorbesc in scrierile lor despre faptul ca Pamantul este rotund. Columb a plecat in expeditie pentru a demonstra ca Asia e mult mai aproape decat se credea. A gresit si in aceasta privinta. El nici macar nu a pus piciorul in America. Cel mai indepartat punct de Europa, atins de Columb, a fost Bahamas.

Craciunul celebreaza nasterea lui Iisus. Nu exista nicio dovada ca el s-a nascut in acea zi, ca au existat trei magi si ca s-a nascut in iesle. Cea mai importanta ipoteza cu privire la originea Craciunului este cea legata de cultul elenistic Mithra, care a aparut in anul 100 i.Hr. Adeptii cultului erau convinsi ca Mithra s-a nascut in iesle, dintr-o mama fecioara, in ziua de 25 decembrie.

Thomas Edison este cunoscut ca fiind inventatorul a peste 1093 de inventii. Multe dintre aceste au fost inventate de colaboratori de ai sai. In ceea ce priveste inventia becului electric, aceasta apartine lui Hamphry, care inventase cu 40 de ani inaintea lui Edison, becul electric. Mare problema a acestui bec a fost ca filamentul din carbon propus de el, nu rezista decat cateva ore si trebuia schimbat mai des.

Toata lumea stie ca George Washington a fost primul presedinte al SUA. Realitatea este alta. In timpul revolutiei, Congresul american l-a ales presedinte pe Peyton Randolph. Acesta l-a numit general al armatei pe Washington. Abia dupa opt ani el a fost ales presedinte, fiind al cincilea, in ordine cronologica. Se stie ca independenta SUA este in 4 iulie 1774. In realitate razboiul a mai durat 7 ani, dupa care, regele George al III lea a declarat independenta.

Capitanul Cook nu a descoperit Australia, in 1770. Australia era deja descoperita de catre olandezii Abel Tasman si Drik Hartog. Cook nu a facut decat sa cartografieze coasta de est a continentului.

Napoleon a ramas in istorie ca fiind denumit micul caporal. In realitate, el avea inaltimea de 1,74 metri, cu mult peste media barbatilor din acea perioada. Porecla a venit ca urmare a unui obicei din armata franceza, prin care superiorii isi ironizau subalternii.

Mii de tablouri si sculpturi o reprezinta pe Eva mancand dintr-un mar. In textele sfinte nu apare mentionat marul ci fructul sfant, care putea fi orice altceva.

Sursa: efemeride.ro