Acasă Sanatate Top telefoane mortale! “Ard” creierul si produc cancer! Video

Top telefoane mortale! “Ard” creierul si produc cancer! Video

Cele mai recente cercetari demonstreaza ca radiatia electromagnetica emisa de telefoanele mobile este in stransa legatura cu formarea celulelor canceroasa.

Unele dintre smartphone-urile de pe piata expun corpul uman, in special creierul, la nivele periculoase de radiatii electromagnetice. Cercetatorii de la Institutul de Stiinta Weizmann din Israel au facut un studiu, identificand modelele periculoase pentru corpul uman, arata prestigiosul site IT cnet.com.

Cercetorii au folosit mai multe instrumente de masura, precum si o camera cu termoviziune, aratand ca in numai 15 minute, partea capului unde s-a tinut la ureche telefonul s-a incalzit in mod alarmant, iar la nivelul celulelor au aparut modificari! Specialistii cred ca acest lucru ar putea determina mutatii, si in final, dezvoltarea unor celule canceroase, noteaza cancan.

Efectele se vad dupa 10-12 ani

„Suntem ingrijorati, avand in vedere folosirea tot mai indelungata a telefoanelor, de faptul ca in 10-12 ani de expunere la radiatiile electromagnetice se poate vorbi de o crestere a incidentei cancerului la creier” a declarat dr. John Butcher, director al Institutului National al Sanatatii.

Oamenii de stiinta atrag atentia ca la copii, riscul de dezvoltare al maladiei ca urmare a expunerii la radiatiile telefonului este si mai mare, pentru ca oasele cutiei craniene sunt mai subtiri, iar undele patrund mai usor.

Iata clasamentul telefoanelor cu un indice de emisie de radiatii electromagnetice foarte ridicat (SAR), in ordinea crescatoare a indicelui:

1) Huawei Vitria SAR 1,49

2) Alcatel One Touch Evolve

3) Motorola Moto E SAR 1,50

4) Motorola Droid ULtra SAR 1,54