O analiza a incidentei regionale a numarului de sinucideri arata ca judetele cu cele mai multe sinucideri in Romania sunt Harghita (31,21 de cazuri la suta de mii de locuitori), Ilfov (29,09), Satu Mare si Covasna (peste 25 de cazuri la suta de mii de locuitori).

Studiul a fost realizat de realizata de Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici” si evidentiaza ca, raportat la 100.000 locuitori, avem o medie nationala de 13,46 sinucideri la suta de mii de locuitori in 2011.

Sub media nationala se situeaza, din acest punct de vedere, judetele Maramures (8,8), Cluj (9,7) si Capitala (10,97), se mai arata in acelasi raport.

Cele mai multe sinucideri au avut loc in lunile calduroase, respectiv august, mai, iulie si iunie, in aceasta ordine, dupa numarul cazurilor inregistrate.

Legistii spun ca o constatare clasica si valabila pe toate meridianele o reprezinta preponderenta sinuciderilor in randul sexului masculin, respectiv 81 la suta din cazuri.

Aproape opt sinucideri pe zi s-au produs in 2011 la nivel national, iar in Capitala, aproximativ una la doua zile, cea mai frecventa metoda aleasa de romani fiind spanzurarea, arata un raport pe 2011 al Institutului National de Medicina Legala „Mina Minovici”. Anul trecut, in Romania s-au inregistrat 2.784 de sinucideri, in scadere moderata fata de 2010, cand au fost 3.050 de cazuri.

Cea mai folosita metoda de sinucidere in randul romanilor este spanzurarea (79 la suta din cazuri), urmata la mare distanta de intoxicatia voluntara (7 la suta) si precipitarea (5 la suta).

Sinuciderile prin impuscare reprezinta doar 1 la suta din totalul deceselor prin sinucidere de anul trecut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.