Acasă Stirile zilei Justitia Cazul sinuciderea lui Adrian Nastase: Medicul Bradisteanu si politistii judiciari urmariti penal...

Cazul sinuciderea lui Adrian Nastase: Medicul Bradisteanu si politistii judiciari urmariti penal pentru favorizarea infractorului

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Medicul Bradisteanu si trei ofiteri de politie in sarcina carora s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului savarsita in legatura directa cu fapte de coruptie.

„Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se refera la ingreunarea executarii pedepsei aplicate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim-ministru Adrian Nastase”, precizeaza DNA.

Fost senator PSD, dar mult mai celebru pentru abilitatile de chirurg, Serban Bradisteanu a mai fost acuzat ca a primit mita patru milioane de euro in conturile unei firme offshore pe care o detine in Insulele Virgine Britanice in schimbul achizitionarii de aparatura medicala supraevaluata si inutila in perioada 2000-2004.

 

Informatia privind punerea sub acuzare a medicului a fost data initial de procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, la finalul sedintei CSM de marti.

 

„Dosarul a fost deschis pentru a se verifica modul in care s-a pus in executare mandatul de executare a pedepsei inchisorii, demersurile care au fost facute de Politie cu privire la punerea in executare a mandatului, documentele medicale care au fost emise in cursul zilelor anterioare. In mare, cam acest lucru vizeaza ancheta DNA. In paralel, am dispus o verificare pentru a vedea daca politistii care trebuiau sa puna in executare acest mandat au calitatatea de politisti in Politia Judiciara si in situatia in care voi constata ca nu au facut toate demersurile le voi retrage aceasta calitate de a mai lucra in Politia Judiciara”, a declarat Kovesi.

 

Laura Kovesi a mai spus ca, in cazul medicului, procurorii verifica modul in care au fost emise actele medicale, fiind suspiciuni legate de diagnosticul pus lui Adrian Nastase.

 

Serban Bradisteanu a facut parte din echipa de medici care l-a operat pe Adrian Nastase la Spitalul Floreasca.

 

 

Dosarul aparatura medicala pentru penitenciare

Potrivit Hotnews.ro, prima faza a procesului s-a incheiat, dupa doi ani si jumatate, cu achitarea medicului. Apelul DNA a fost admis de judecatori in decembrie 2010, cand s-a decis rejudecarea procesului. Recursul lui Bradisteanu a fost respins in noiembrie 2011. Procesul se va rejudeca la Tribunalul Bucuresti.

 

Departamentul National Anticoruptie (DNA) a anuntat, la inceputul lui mai 2006, ca a inceput urmarirea penala impotriva mai multor persoane (Serban Bradisteanu, Dumitru Constantin – sef sectie Spitalul Militar, Dumitru Emanuel Parausanu – sef Serviciul medical Independent al Administratiei Penitenciarelor, Adrian Streinu Cercel, Irina Doina – secretar general adjunct al Ministerului Justitiei, Daniela Nazdravan – consilier la Ministerul Justitiei si Florica Topologeanu – director in cadrul Ministerului Justitiei) pentru abuz in serviciu in forma calificata. Aproape un an mai tarzuiu, la sfarsitul lui martie 2007, procurorii au anuntat trimiterea in judecata a lui Serban Bradisteanu si scoaterea de sub urmarirea penala a celorlalti invinuiti.

Vezi rezumatul complet al dosarului pe hotnews.ro