Acasă Stirile zilei Stiinta Cele cinci efecte nocive ale telefonului mobil asupra sanatatii tale!

Cele cinci efecte nocive ale telefonului mobil asupra sanatatii tale!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista o tot mai mare preocupare in randul organizatiilor neguvernamentale legat de unele efecte nocive ale telefonului mobil, mai precis efectul radiatiilor emise de telefoanele mobile si influenta lor asupra campului de torsiune. Potrivit torser.com campul de torsiune este supus influentei unor factori ce emit unde electromagnetice. Utilizarea telefonului mobil in mod neadecvat poate duce insa la grave disfunctionalitati.

Conform rezultatelor unor studii publicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, radiatiile emise de telefoanele mobile pot duce la aparitia cancerului. Agentia plaseaza acum utilizarea telefonului mobil in aceeasi categorie de risc cancerigen, alaturi de intoxicatia cu plumb, gazele emanate de motoare si cloroformul. “Tipul de radiatie emis de telefonul mobil poarta numele de radiatie non-ionizanta. Aceasta nu este la fel de puternica precum radiatia X, dar se aseamana foarte mult cu radiatia unui cuptor cu microunde.

EFECTELE NOCIVE ALE TELEFOANELOR MOBILE torser.comCe face radiatia microunda, in cel mai simplu mod explicat, este similar cu ce se intampla cu mancarea in cuptorul cu microunde, in esenta aceasta radiatie emisa de telefonul mobil ne coace creierul”, a presedintele sectiei de Neurologie de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, SUA, Dr. Keith Black. Deci, in plus fata de ceea ce duce la o dezvoltare a cancerului si tumorilor, ar putea exista o intreaga serie de alte efecte, cum ar fi afectarea functiei memoriei cognitive, deoarece lobii temporali ai memoriei sunt pozitionati exact acolo unde tinem telefoanele mobile atunci cand vorbim, potrivit torser.com.