Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 5 Alimente pe care ar fi bine sa le EVITI pentru...

TOP 5 Alimente pe care ar fi bine sa le EVITI pentru a avea un ZAMBET FRUMOS!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca vrei sa ai parte de un zambet frumos si sanatos, trebuie sa te supui unei diete alimentare corecte, pentru a nu pune gingiile si dintii in pericol.

Medicul implantolog Taner Chemal, fondatorul clinicilor Implantodent, explica faptul ca un regim alimentar echilibrat, bogat in substante nutritive precum vitamina C, vitamina D si calciul, este esential pentru sanatatea orala.

Potrivit doctorului Chemal, exista cinci grupuri principale de alimente ce trebuie evitate pentru a avea o dantura sanatoasa si stralucitoare:

TOP 5 Alimente pe care ar fi bine sa le EVITI pentru a avea un ZAMBET FRUMOS!55. Bauturile dulci

Atunci cand bacteriile din gura descompun zaharurile simple se produc acizi. Acizii demineralizeaza smaltul dentar si permit formarea cariei dentare. Toate bauturile racoritoare, inclusiv sucurile proaspete din fructe, constau aproape in intregime din zaharuri simple. Daca mai sunt si acidulate (carbogazoase), concentratia daunatoare de acizi va creste si mai mult. Exista studii facute de Asociatia Dentara Americana care demonstreaza caracterul nociv al acestor bauturi asupra smaltului, pe primul loc clasandu-se cele utilizate de sportivi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos