Acasă Stirile zilei Tech Top 20 retele sociale din lume. Esti cu cei multi?

Top 20 retele sociale din lume. Esti cu cei multi?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In fruntea listei intocmite de Adobe se afla reteaua de socializare Facebook. In februarie, site-ul va implini 10 ani, iar conform sursei numarul de conturi inregistrate pe aceasta retea deja depaseste 1,4 miliarde. Cele mai multe – 160 de milioane – sunt inregistrate in SUA, primele 7 tari incluzand si Brazilia, India, Indonezia, Mexic, Turcia si Marea Britanie.

Pe locul doi este YouTube care are un miliard de utilizatori, urmata de retelele sociale Qzone si Weibo din China cu 623 si, respectiv 503 milioane de utilizatori. Apoi urmeaza site-urile Twitter, Google+ si LinkedIn. Pe locul 10 se afla o retea din Rusia – VKontakte, urmata de un alt serviciu din China Renren, care surclaseaza servicii populare precum Instagram, Pinterest si Foursquare.

Cea mai veche retea sociala este Friendster, infiintata in anul 2002 (locul 11​​, 115 milioane de utilizatori), iar cea mai „tânăra” – lansata in 2013, serviciul video Vine de la Twitter ( locul 15, 40 de milioane de utilizatori).

In total, potrivit Adobe, la sfarsitul lunii decembrie 2013, 20 cele mai mari retele sociale din lume aveau peste 5,7 miliarde de conturi. Trei retele din top 20 provin din China, cate una din Rusia ( „VKontakte”), Brazilia (Orkut) si Spania (Tuenti). Accesul la mai multe servicii de Internet din SUA este limitat in China, asta explica popularitatea unor omologi locali.

 

Citeste caplimpede


ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos