Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 10 Religii ale lumii si mesajele acestora! FOTO

TOP 10 Religii ale lumii si mesajele acestora! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pe tot globul se gasesc sute de culte religioase mai puternice sau exclusiviste care ajung la popularitate datorita publicitatii exacerbate de care dau dovada. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai importante religii ale lumii, potrivit listverse.com:

1iudaismul10. Iudaismul

Iudeii cred ca tribul nomad al evreilor este cel ales de Dumnezeu. Iudaismul este foarte greu de adoptat, dat fiind ca ritualurile de aderare sunt in numar mare. In plus, pentru ca o persoana sa fie de religie evreica, trebuie sa se fi nascut intr-o familie de aceasta religie, adica sa poarte sangele unuia dintre cele 12 triburi ale natiei lui Israel care s-au stabilit pe teritoriul ce poarta si acum acest nume. Istoria iudaismului este impartita in trei perioade: 1. Perioada Templului din Ierusalim; 2. Perioada talmudica; 3. Perioada rabinica (din secolul al VI pana in prezent). Iudaismul ortodox contemporan s-a format pe baza miscarii fariseilor (pirushim) din perioada Macabeilor.

Porunci pozitive:

a) Sa crezi in existenta lui Dumnezeu

b) Unicitatea lui Dumnezeu.

c) Sa-L iubesti pe Dumnezeu

d) Sa te temi de Dumnezeu

e) Sa te rogi lui Dumnezeu

f) Sa te apropii de Dumnezeu cautand tovarasia inteleptilor.

g) Sa te juri pe Dumnezeu.

h) Sa umbli pe caile lui Dumnezeu.

i) Sa cinstesti numele lui Dumnezeu

j) Sa citesti Sema dimineata si seara

k) Sa citesti Tora si sa impatasesti si altora din invataturile ei.

l) Tfilin al fruntii.

m) Tfilin al bratului.

n) Sa porti titit la vesminte

o) Mezuza. Un mezuzah ( ebraica : מְזוּזָה”doorpost”) (plural: mezuzot(מְזוּזוֹת)) este o bucata de pergament (de multe ori conţinuta intr-un caz decorative) inscrise cu specificata ebraica versete dinTora ( Deuteronom 6:4-9 şi 11: 13-21 ). Aceste versete cuprind rugaciune evreiasca ” Shema Yisrael „, incepand cu fraza:” Asculta, Israele, Domnul Dumnezeul nostru, Domnul este Unul ” Un mezuzah este aplicata pe pragul de la casele de a indeplinimitzvah (porunca biblica) sa inscrie cuvintele Shema „pe uşiorii casei tale” ( Deuteronom )

p) Adunarea poporului la sfarsitul anului al saptelea.

q) Datoria de a transcrie o sefer sofa.

r) Obligatia regelui de a transcrie o sefer sofa

s) Binecuvantarea de dupa mese.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos