Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 10 DESCOPERIRI si INVENTII care ar merita PREMIUL NOBEL!

TOP 10 DESCOPERIRI si INVENTII care ar merita PREMIUL NOBEL!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca tot suntem in febra premiilor Nobel au fost aduse la suprafata si cateva inventii si descoperiri care ar merita Premiul Nobel din plin, desi nu au fost luate in considerare niciodata pentru premiere.

Potrivit editorilor de la National Geographic, o serie de inventii si descoperiri ale secolului al XX-lea ar fi meritat pe deplin cate un premiu Nobel, dar Academia suedeza nu pare sa le fi luat niciodata in considerare.

10. Internetul

TOP 10 DESCOPERIRI si INVENTII care ar merita PREMIUL NOBEL!10Internetul este una dintre inventiile secolului trecut care au modificat radical civilizatia umana, mai ales in ultimii 20 de ani. Incepand din anii 1960, cercetatorii guvernului federal american au creat retele de comunicare intre computere care, in cele din urma, au ajuns sa fie ceea ce in prezent se numeste internet. Potrivit nationalgeographic.com, Tim Berners-Lee, cercetator britanic in domeniul computerelor, ar merita un premiu Nobel pentru ca, in 1989, a avut ideea de la baza „World Wide Web” (Reteaua Mondiala, n.r.), iar, in 1990, a creat primul site, o pagina online care descria internetul.

Internetul a dus la democratizarea accesului la informatie, fie ca este vorba despre pisici amuzante, fie de mesaje trimise pe Twitter din timpul „Primaverii arabe”, iar informatia inseamna putere.