Acasă Stirile zilei Bani TOP 10 Cele mai mari companii de constructii din tara!

TOP 10 Cele mai mari companii de constructii din tara!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Companiile de constructii au fost departe de a sugera o relansare pe piata romaneasca. Si in ceea ce priveste constructiile rezidentiale si comerciale, cu o sigura exceptie, toate companiile prezente in clasamentul realizat de catre RisCo au inregistrat in 2013 scaderi ale cifrei de afaceri comparativ cu anul anterior.

“Rezultatele financiare anuale ale companiilor din acest sector trebuie privite insa cu precautie, deoarece perioada de realizare a lucrarilor este de multe ori mai mare de un an. Din acest motiv, companiile pot avea creante – sume de incasat pentru lucrari efectuate – mult mai mari decat cifra de afaceri anuala. Numarul de angajati poate si el sa fluctueze puternic, in functie de lucrarile contractate si stadiul lor. In consecinta si profitabilitatea acestor companii poate varia mult de la un an la altul”, a afirmat Dragos Cabat, Managing Partner RisCo.

Strabag SRL si Strabag AG Austria Sucursala Bucuresti Romania ocupa primele doua pozitii cu 1,03 miliarde lei, respectiv 400,69 milioane lei cifra de afaceri. Profitul primei dintre cele doua companii a crescut in intervalul analizat la 96,29 milioane lei fata de 5,3 milioane in anul anterior, in timp ce a doua firma a inregistrat pierderi de 20,67 milioane lei, fata de un profit de 16,3 milioane in anul anterior. Numarul de angajati ai Strabag SRL a ajuns anul trecut la 701. Este evident ca rezultatele celor doua companii depind de modul cum sunt inregistrate lucrarile intre ele.

CITESTE MAI MULT PE: biztop.ro