Acasă Timp liber TOP 10 Cele mai frumoase stiluri de dans din lume! GALERIE VIDEO

TOP 10 Cele mai frumoase stiluri de dans din lume! GALERIE VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dansul este o arta, care se reflecta prin miscarea corpului omenesc, des acompaniata de muzica. Dansul este o geometrie a formei pe care o realizam cu ajutorul partilor constituente ale trupului nostru, este un mod de a exprima sentimentele, un mod de a exprima viata. De fapt totul in jurul nostru danseaza si acest dans uneori este perceptibil, alteori nu. Dansul naturii, dansul trupurilor noastre inseamna miscare si miscarea inseamna energie si energia inseamna viata. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai frumoase stiluri de dans din lume, potrivit listverse.com:

10. Menuet

Menuetul este un vechi dans francez gratios din perioada baroca, originar din Poitou, cu miscari moderate in trei timpi. In secolul al XVII-lea a luat locul dansului Courante si a fost introdus de compozitorul Jean-Baptiste Lully la curtea regelui Ludovic al XIV-lea, care a devenit mare iubitor al acestui gen de dans.

 

9. Step

Acest dans este o mixtura de stiluri. Este un amestec de tobe africane, dans englezesc, pasi irlandezi si swing. Acest dans era pacticat de catre sclavi. De-abia in anul 1900 acest dans a devenit popular.

 

8. Salsa

Salsa reprezinta un stil de muzica si dans ce isi are originile in America de Sud si Insulele Caraibe (ex. Bermuda, Bahamas, Cuba, Haiti, Republica Dominicana, Jamaica, Puerto Rico, etc), dar care s-a dezvoltat in toata lumea in diferite variante ce au dus la crearea altor stiluri asemanatoare. Este cea mai populara variatie a unui dans latino si s-a dezvoltat rapid intr-un fenomen international. Tehnic, se danseaza in 8 timpi, insa practic se calca doar 6 pasi, 2 fiind pauze. Se poate dansa fara partener, insa de obicei se danseaza in cuplu, barbatul fiind cel care conduce si dirijeaza miscarile femeii. Miscarile picioarelor (pasilor) sunt lente in comparatie cu miscarile bratelor, care trimit in permaneta diferite semnale partenerei: semnal de pirueta pe stanga, pe dreapta, etc.

 

7. Hip hop

Hip hop (numit si hip-hop, hiphop sau prin generalizare rap) atat un gen de muzica cat si o miscare culturala ce s-a dezvoltat in comunitatile urbane incepand cu anii 1970. Crearea termenului hip hop este atribuita lui Keith Cowboy, un rapper ce canta cu Grandmaster Flash & the Furious Five. Desi Lovebug Starski, Keith Cowboy, si DJ Hollywood foloseau termenul cand acest gen de muzica era cunoscut ca disco rap, se crede ca Keith Cowboy a creat acest termen in timp ce radea de un prieten care se inrolase in armata, cantand cuvintele „hip/hop/hip/hop” intr-un fel in care imita cadenta ritmica a soldatilor ce marsaluiesc.

 

6. Balet

Baletul este un dans originar din Italia. A fost apoi raspandit in Franta, unde a devenit extrem de popular in timpul domniei regelui Louis al XIV-lea, care a fost un cunoscator si iubitor al dansului. In prezent, baletul este un dans iubit in lumea intreaga. In numeroase tari exista scoli speciale unde se poate invata acest dans.

 

5. Belly dance

Belly dance a inceput ca o forma de arta insa in zilele noastre s-a dezvoltat mai mult ca miscare de fitness care confera un trup armonios. Acest dans poate fi realizat si dupa alte stiluri de muzica decat cele orientale. Poate fi invatat foarte usor si de pe videoclipurile disponibile pe internet. Belly dance este distractiv si are si numeroase beneficii pentru sanatate.

 

4. Flamenco

Acest gen e caracterizat de o ritmicitare pronuntata, fiind folosite castaniete, si adesea cantecele flamenco sunt insotite de dansul omonim. Desi originea flamenco e considerata Andaluzia, regiunile Extremadura si Murcia au contribuit la dezvoltarea catorva forme muzicale. Radacinile flamenco nu sunt cunoscute cu precizie, insa adesea sunt citate influente din culturile Islamica, Sefarda, Tiganeasca, alaturi de cultura locala andaluza.

 

3. Vals

Valsul este un dans popular in numeroase culturi ale lumii. Este un dans de societate, foarte popular la concursurile de gen. Este popular si in randul persoanelor care se casatoresc si vor sa isi impresionezii invitatii cu un dans special si romantic.

 

2. Breakdance

Breakdance-ul apare ca un stil cu mult diferit de celelalte stiluri de dans existente, incat, primul lucru pe care oamenii il intreaba este ceva de genul: „unde invata toti acesti pusti sa danseze asa?”. Pentru multi, acest stil de dans pare venit de nicaieri. Insa, inainte de orice, breakdance-ul isi are originea – in anul 1969, in James Brown si in hit-ul sau, la vremea aceea, „Get on the Good Foot” iar mai apoi, Afrika Bambaataa – ca intemeietor al unuia dintre primele echipe de breakdance, The Zulu Kings – responsabili pentru succesul stilului. La vremea cand interpreta „Get on the Good Foot”, James Brown facea ceea ce intr-un singur cuvant s-ar putea intitula Energie. Acest dans aproape acrobatic ajunge foarte popular in randurile pustanilor din zona New York, in acest timp „Good Foot” devenind totodata un nou stil de dans, iar traditia break battle-urilor este in sfarsit stabilita.

 

1. Freestyle

Freestyle este un stil de dans liber. Care sunt coregrafiile? Este foarte simplu si anume : coregrafiile nu exista! Adica se danseaza cu miscarile care ne vin in minte in acel moment. Ar fi o regula si anume sa nu repetam acelasi pas de doua ori. In rest sunt permise orice miscari (wave, piruete, etc). In conditiile acestea probabil putem arata ce simtim cu adevarat.