Acasă Stirile zilei Top 10 accidente din istorie provocate de superviteză! GALERIE FOTO!

Top 10 accidente din istorie provocate de superviteză! GALERIE FOTO!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Oriunde se găsesc şosele drepte şi copii de bani gata cu maşini scumpe, se vor găsi destui amatori care să-şi testeze limitele psihice dar şi ale autovehiculelor pe care le deţin. Când aceste lucruri se îmbină cu supermaşini recunoscute pentru performanţele lor în materie de viteză, atunci rezultă accidente spectaculoase. Site-ul wreckedexotics.com a făcut un Top 10 accidente din istorie provocate de superviteză! cu cele mai grave accidente pe drum drept cu maşini de viteză. Sperăm că veţi ţine cont de asta data viitoare când vă urcaţi la volan.

Locul 10: Ferrari 360 Modena – 209 km/h

Şoferul acestui Ferrari 360 Modena (fabricat în 2004) a încercat să se dea şmecher în faţa iubitei sale şi a pierdut controlul în timp ce conducea cu 209 km/h pe un drum local din Franţa. Maşina a intrat într-un stâlp, pe care l-a doborât la pământ, iar apoi s-a rupt în două după cum se poate vedea. Vă vine să credeţi că atât şoferul cât şi pasagera din dreapta au supravieţuit?

 

Locul 9: BMW 528i – 217 km/h

Acest BMW 528i seria 5 a fost condus cu peste 217 km/h când una dintre anvelope a cedat rezultând un lanţ de rostogoliri înainte de a se opri într-un pilon de beton.

 

Locul 8: Mercedes SLK – 217 km/h

Aşa arată un Mercedes SLK după ce a intrat într-un copac cu 217 km/h. Accidentul a avut loc în Germania.

 

Locul 7: Chevrolet Corvette – 225 km/h

Şoferul acestui Corvette a călcat acceleraţia la peste 225 km/h înainte să părăsească şoseaua şi să se dezintegreze. Accidentul s-a petrecut în apropiere de Dalas, pe autostrada TX.

 

Locul 6: TVR T350C – 225 km/h

Acest TVR era într-o întrecere cu altă maşină în Johannesburg, Africa de Sud, când şoferul a pierdut controlul la 225 km/h. Maşina a atins uşor pavajul de la marginea drumului şi a ricoşat într-un stâlp de susţinere al unui pasaj rutier.

 

Locul 5: Lamborghini Murcielago – 241 km/h

Acest Lamborghini a fost achiziţionat cu doar şase zile înainte de accident şi NU A FOST ASIGURAT. Proprietarul a vrut să se convingă cât de departe poate ajunge cu maşina pe o autostradă din deşertul Egiptului. Un camion i-a tăiat calea în timp ce rula cu peste 241 km/h. A pierdut 350.000 de dolari, valoarea maşinii, dar a scăpat cu viaţă.

 

Locul 4: Ferrari Enzo – 257 km/h

Şoferul de 41 de ani al acestui Ferrari Enzo şi-a pierdut viaţa după ce a pierdut controlul iar autoturismul său s-a făcut praf cu 257 km/h izbindu-se de copacii de pe marginea drumului. Impactul a fost atât de puternic încât autoturismul s-a făcut bucăţi. Localnicii au declarat anchetatorilor că numai cu o zi înainte au văzut maşina trecând cu mare viteză prin acelaşi loc. Accidentul a avut loc pe 30 Octombrie 2005.

 

Locul 3: Mercedes SLR – 265 km/h

Proprietarul acestui SLR îi arăta unui prieten ce perfomanţe poate atinge maşina pe o autostradă din Quatar. A atins peste 265 km/h înainte de a pierde controlul maşinii. Bolidul s-a rotit de nenumărate ori în aer după care s-a prăbuşit în nisip şi s-a rupt în trei bucăţi.

 

Locul 2: Dodge Viper – 273 km/h

Şoferul acestui Dodge Viper (fabricat în 1998) a încercat să depăşească viteza de 273 de km/h când a scăpat maşina de sub control la o curbă de pe autostrada Arizona. După ce s-a dat peste cap maşina a aterizat pe contrasens.

 

Locul 1: Ferrari Enzo – 315 km/h

Acesta este accidentul petrecut la cea mai mare viteză pe drum drept. Maşinile care pot atinge asemenea viteză se pot număra pe degetele la o mână. Şoferul consumase alcool când a încercat să testeze limitele autoturismului de peste 1,3 milioane USD pe o autostradă de pe Coasta Pacificului. Acesta a pierdut controlul şi s-a lovit de un dâmb de pământ pentru protecţie. În mod miraculos a plecat pe propriile picioare de la accident.