Acasă Stirile zilei Iliescu despre cârlanul Ponta: S-a maturizat văzând cu ochii şi am asistat...

Iliescu despre cârlanul Ponta: S-a maturizat văzând cu ochii şi am asistat cu plăcere la evoluţia lui

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că apreciază că Victor Ponta s-a maturizat văzând cu ochii şi că a asistat cu plăcere la evoluţia lui. Aceasta mai ales după ce şi-a asumat răspunderea pentru formarea Guvernului şi modul cum a început să lucreze cu echipa guvernamentală. 

„Am apreciat toată evoluţia din ultimii doi ani de zile a lui Ponta”, a spus Iliescu, la postul B1 TV.

Moderatorul i-a amintit de faptul că la un moment dat l-a numit „cârlan” pe Ponta.

„Da, pentru că era într-adevăr tânărul puţin mai nărăvaş chiar. Dar am apreciat modul în care a evoluat şi în munca de partid şi când a preluat misiunea de preşedinte al partidului. Realmente s-a maturizat văzând cu ochii şi am asistat cu plăcere la această evoluţie a lui. De asemenea, felul în care şi-a asumat răspunderea pentru formarea Guvernului şi cum a început să lucreze cu echipa guvernamentală”, a răspuns Iliescu.

Referitor la faptul că înainte de moţiunea de cenzură avea rezerve cu privire la oportunitatea asumării guvernării de către USL, Iliescu a admis că la vremea respectivă se gândea că este un risc. El a adăugat însă că, în ciuda dificultăţilor acestei perioade, aceasta este totuşi „cea mai bună soluţie”.

„În primul rând că, în urma moţiunii de cenzură, s-a impus acest lucru şi a nu-ţi asuma această răspundere deja nu mai era bine din punct de vedere politic. Cu toate greutăţile, dificultăţile pe care le comportă această perioadă, totuşi este cea mai bună soluţie”, a spus Ion Iliescu.

Pe de altă parte, chestionat dacă Mircea Geoană ar putea să revină în PSD, Iliescu a arătat că depinde în primul rând de acesta. „Depinde în primul rând de domnul Geoană. Să-şi exprime dorinţa să revină”, a spus preşedintele de onoare al PSD.

 

Spargerea sistemului energetic a dat naştere băieţilor deştepţi

„Cred că s-a făcut o greşeală prin spargerea sistemului energetic naţional în bucăţele cu conducere separată […] Noi avem un sistem pus la punct, de ce trebuie sa îl fărâmiţăm? De ce a trebuit să îl împărţim? Mi se pare neraţional. De aceea a apărut şi categoria aceea de intermediari, băieţii deştepţi. Aşa se fac afaceri”, a declarat preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, vineri seara la B1TV. Liderul social-democrat a argumentat că ar trebui deschisă o dezbatere pentru a vedea cum poate fi refăcută „entitatea comună a sistemului energetic şi nu fărâmiţarea lui şi privatizarea asta pe bucăţele. Acestea nu sunt raţionale” după care a atras atenţia ca o problemă similară poate fi observată şi în cazul CFR.

 

Alte declaraţii făcute de Ion Iliescu:

Improvizatia guvernului a parut cam brusca. Nu urmaresc activitatea curenta de partid, cred ca nici Ponta n-a avut timp sa se consulte cu conducerea de cadre pentru alegerea ministrilor. Nu stiu de unde a aparut propunerea Corinei Dumitrescu, pentru Mang nu erau probleme, deci a fost o surpriza aparitia scandalului.

Victor Ponta a lipsit ieri din tara si nu cred ca a fost o actiune premeditata sa nu-i raspunda la telefon lui Mang.

Trebuie o munca mai serioasa in pregatirea candidatilor pentru diferite functii. Acest incident trebuie sa reprezinte o invatatura.

Imi place cum a inceput Ponta, arata maturitate, e o schimbare rapida in bine si constat cu placere o evolutie interesanta, pozitiva in abordarea problemelor si in modul de lucru.

Despre conflictul de interese de la Ministerul Agriculturii: Eu sper ca Daniel Constantin prin raspunderea pe care o are sa manifeste un act de independenta si sa se debaraseze de amprenta lui Dan Voiculescu.