Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că apreciază că Victor Ponta s-a maturizat văzând cu ochii şi că a asistat cu plăcere la evoluţia lui. Aceasta mai ales după ce şi-a asumat răspunderea pentru formarea Guvernului şi modul cum a început să lucreze cu echipa guvernamentală. 

„Am apreciat toată evoluţia din ultimii doi ani de zile a lui Ponta”, a spus Iliescu, la postul B1 TV.

Moderatorul i-a amintit de faptul că la un moment dat l-a numit „cârlan” pe Ponta.

„Da, pentru că era într-adevăr tânărul puţin mai nărăvaş chiar. Dar am apreciat modul în care a evoluat şi în munca de partid şi când a preluat misiunea de preşedinte al partidului. Realmente s-a maturizat văzând cu ochii şi am asistat cu plăcere la această evoluţie a lui. De asemenea, felul în care şi-a asumat răspunderea pentru formarea Guvernului şi cum a început să lucreze cu echipa guvernamentală”, a răspuns Iliescu.

Referitor la faptul că înainte de moţiunea de cenzură avea rezerve cu privire la oportunitatea asumării guvernării de către USL, Iliescu a admis că la vremea respectivă se gândea că este un risc. El a adăugat însă că, în ciuda dificultăţilor acestei perioade, aceasta este totuşi „cea mai bună soluţie”.

„În primul rând că, în urma moţiunii de cenzură, s-a impus acest lucru şi a nu-ţi asuma această răspundere deja nu mai era bine din punct de vedere politic. Cu toate greutăţile, dificultăţile pe care le comportă această perioadă, totuşi este cea mai bună soluţie”, a spus Ion Iliescu.

Pe de altă parte, chestionat dacă Mircea Geoană ar putea să revină în PSD, Iliescu a arătat că depinde în primul rând de acesta. „Depinde în primul rând de domnul Geoană. Să-şi exprime dorinţa să revină”, a spus preşedintele de onoare al PSD.

 

Spargerea sistemului energetic a dat naştere băieţilor deştepţi

„Cred că s-a făcut o greşeală prin spargerea sistemului energetic naţional în bucăţele cu conducere separată […] Noi avem un sistem pus la punct, de ce trebuie sa îl fărâmiţăm? De ce a trebuit să îl împărţim? Mi se pare neraţional. De aceea a apărut şi categoria aceea de intermediari, băieţii deştepţi. Aşa se fac afaceri”, a declarat preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, vineri seara la B1TV. Liderul social-democrat a argumentat că ar trebui deschisă o dezbatere pentru a vedea cum poate fi refăcută „entitatea comună a sistemului energetic şi nu fărâmiţarea lui şi privatizarea asta pe bucăţele. Acestea nu sunt raţionale” după care a atras atenţia ca o problemă similară poate fi observată şi în cazul CFR.

 

Alte declaraţii făcute de Ion Iliescu:

Improvizatia guvernului a parut cam brusca. Nu urmaresc activitatea curenta de partid, cred ca nici Ponta n-a avut timp sa se consulte cu conducerea de cadre pentru alegerea ministrilor. Nu stiu de unde a aparut propunerea Corinei Dumitrescu, pentru Mang nu erau probleme, deci a fost o surpriza aparitia scandalului.

Victor Ponta a lipsit ieri din tara si nu cred ca a fost o actiune premeditata sa nu-i raspunda la telefon lui Mang.

Trebuie o munca mai serioasa in pregatirea candidatilor pentru diferite functii. Acest incident trebuie sa reprezinte o invatatura.

Imi place cum a inceput Ponta, arata maturitate, e o schimbare rapida in bine si constat cu placere o evolutie interesanta, pozitiva in abordarea problemelor si in modul de lucru.

Despre conflictul de interese de la Ministerul Agriculturii: Eu sper ca Daniel Constantin prin raspunderea pe care o are sa manifeste un act de independenta si sa se debaraseze de amprenta lui Dan Voiculescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.